Носителят на SESAME Купа на България Левски, се завръща в

...
Носителят на SESAME Купа на България Левски, се завръща в
Коментари Харесай

Синият празник дойде, Левски се завръща в Европа с балканско дерби

Носителят на SESAME Купа на България Левски, се завръща в евротурнирите след три години пауза. "Сините " одобряват на своя "Vivacom Арена Георги Аспарухов " гръцкия ПАОК в люто балканско дерби.

Двубоят започва в 20:00 часа и ще може да го наблюдавате по DIEMA SPORT 2. На Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата.

Тимът на Станимир Стоилов съществено окуця за дуелите със солунчани, като с травми са цели петима основни футболисти. От Левски даже желаеха отсрочване на срещата им със Славия от третото завъртане в efbet Лига. 26-кратните първенци на България започнаха шампионата надалеч от цялостни обороти, като в първия кръг изгубиха с 0:1 от ЦСКА 1948, макар че играха близо час с човек повече.

Във втория кръг пък взеха самобитен изправителен с разгромното 5:0 против новака Спартак Варна. Самият треньор на Левски съобщи, че ПАОК е любимец в идните два дуела от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

В лагера на "двуглавите орли " обстановката също не е оптимална при всички положения. За гърците това е първи мач през тази акция. Последният формален мач на водения от Разван Луческу състав е изгубеният с 0:1 край за купата на южната ни съседка против Панатинайкос. През лятото на "Тумба " акостираха съвсем цялостен тим нови, а като титуляри се чака да стартират шестима нови, измежду които и някогашният защитник на Левски Янис Каргас.

За наставника Луческу, който предходната година изведе тима до четвъртфинал в шампионата, също отсъстват няколко души, всред които съществени играчи като Диего Бисесуар и Омар Ел Кадури.

Главен съдия на дуела ще е реномираният френски рефер Жереми Пиняр. Любопитна детайлност към него е, че идва след наряд в Южна Корея, част от продан на опит сред родината му и азиатската страна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР