Носителят на рекордните 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал

...
Носителят на рекордните 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал
Коментари Харесай

Испания без Надал за купа Дейвис

Носителят на рекордните 22 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал няма да играе за Испания в идния от 13 до 18 септември шампионат за купа " Дейвис ".

36-годишният Надал ще получи отмора, защото конкуренцията се пада тъкмо сред Откритото състезание на Съединени американски щати и демонстративната конкуренция " Лейвър къп ". Въпреки отсъствието на Надал, селекцията на капитана Серхи Бругера наподобява впечатляващо. Той залага на Карлос Алкарас, който е четвърти в международната класация, Пабло Кареньо-Буста, който в неделя завоюва шампионата " Мастърс " в Монреал, ветерана Роберто Баутиста-Агут, младия гений Алехандро Давидович-Фокина, както и експерта на двойки Марсел Гранойерс.
 Надал: Няма да играя повече от това, което разрешава тялото ми
Надал: Няма да играя повече от това, което разрешава тялото ми

" За мен значи доста, че имам опция още веднъж да се изкача до номер 1 в международната класация "

Испания е хазаин на една от четирите предварителни групи, а мачовете от поток " В " ще се играят във Валенсия. Съперници на испанците са още Канада, Сърбия и Република Корея, като първите два тима не престават към финалната фаза, която ще се организира през ноември в Малага.

Друг от любимците в шампионата - Италия, ще може да разчита на най-хубавото, с което разполага. Италианците са домакини на група " А " в Болоня, в която са още Хърватия, Аржентина и Швеция.

За присъединяване в шампионата капитанът на отбора Филипо Воландри заложи на Яник Синер и Матео Беретини, надлежно номер 12 и номер 15 в международната класация, Лорецо Музети и ветераните Фабио Фонини и Симоне Болели, които ще би трябвало да поемат тежестта в мачовете на двойки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР