Носителят на рекордните 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал

...
Носителят на рекордните 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал
Коментари Харесай

Испания без Надал, Италия с най-доброто за купа Дейвис

Носителят на рекордните 22 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал няма да играе за Испания в идния от 13 до 18 септември шампионат за купа " Дейвис ".

36-годишният Надал ще получи отмора, защото конкуренцията се пада тъкмо сред Откритото състезание на Съединени американски щати и демонстративната конкуренция " Лейвър къп ". Въпреки отсъствието на Надал, селекцията на капитана Серхи Бругера наподобява впечатляващо. Той залага на Карлос Алкарас, който е четвърти в международната класация, Пабло Кареньо-Буста, който в неделя завоюва шампионата " Мастърс " в Монреал, ветерана Роберто Баутиста-Агут, младия гений Алехандро Давидович-Фокина, както и експерта на двойки Марсел Гранойерс.

Испания е хазаин на една от четирите предварителни групи, а мачовете от поток " В " ще се играят във Валенсия. Съперници на испанците са още Канада, Сърбия и Република Корея, като първите два тима не престават към финалната фаза, която ще се организира през ноември в Малага.

Друг от любимците в шампионата - Италия, ще може да разчита на най-хубавото, с което разполага. Италианците са домакини на група " А " в Болоня, в която са още Хърватия, Аржентина и Швеция.

За присъединяване в шампионата капитанът на отбора Филипо Воландри заложи на Яник Синер и Матео Беретини, надлежно номер 12 и номер 15 в международната класация, Лорецо Музети и ветераните Фабио Фонини и Симоне Болели, които ще би трябвало да поемат тежестта в мачовете на двойки.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР