Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер

...
Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер
Коментари Харесай

Федерер: Плаках след загубата от Джокович на финала на Уимбълдън

Носителят на рекордните 20 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер показа, че е плакал сле ддраматичното си проваляне от Новак Джокович на финала на тазгодишния “Уимбълдън”. Швейцарецът докосваше 9-ата си купа в “Ол Инглънд Клъб”, само че пропусна два мачбола на собствен сервис в решаващия пети сет и в последна сметка преклони глава пред сърбина, който пък сграбчи в Лондон 16-ата си купа от “Шлема”.

“Не плаках на корта, само че щом останах самичък, го направих. После се отдадох на странствуване с каравана”, сподели Федерер, представен от TennisWorld. “Любимите ми моменти на корта са непроменяемо свързани с “Уимбълдън”. Петият сет против Рафаел Надал през 2007 година, 2009 против Анди Родик, пъвата ми купа (от “Шлема” - б.р.) през 2003”, добави 38-годишният швейцарец, като призна още, че ще му липсват пътуванията и напрежението, когато се отдръпна от професионалния тенис. Федерер обаче към момента не знае по кое време тъкмо ще пристигна този неминуем миг: “Заклевам се, към момента не зная по кое време ще се откажа”.
“Всички знаят, че съм прочувствено момче, само че не преставам да работя върху това да съм по-твърд. Емоциите ме завладяват постоянно и до момента в който виждам спорт”, разяснява характера си Маестрото от Базел и даде образец за подобен миг спечелването на купата на “Ролан Гарос” през 2004 година от аржентинеца Гастон Гаудио.

Що се отнася до четирите му деца, огромният първенец избира те да играят спорт за наслаждение, а не професионално и се надява най-малко едно от тях да обикне същински тениса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР