Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер

...
Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер
Коментари Харесай

Федерер призна, че Надал е най-тежкият му съперник

Носителят на рекордните 20 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер съобщи, че испанецът Рафаел Надал си остава най-тежкият му противник през годините. 37-годишният швейцарец има 15 победи и 23 загуби против по-младия с 5 години испанец, само че Федерер е в серия от 5 следващи триумфа против левичаря от Манакор. Четири от тези победи са от 2017 година насам. Федерер приказва и за съперничеството си със сърбина Новак Джокович, сегашния водач в международната класация.

На въпрос дали носителят на 17 трофеи от “Големия шлем” Надал е най-трудният му съперник, Федерер отговори: “За мен - да. И това няма да се промени. Заради невероятната му левичарска игра, топспина, поради това, че намира бекхенда ми, когато пожелае, защото за него е естествено да играе по диагонала”.

“Играта му е неуместна за мен, той постоянно миксира играта си. Знаех, че това ще е по този начин от първия ден, в който играх против него. На клей, несъмнено, той е на процедура непобедим”, продължи Маестрото от Базел, представен от Tennis World.

“В същото време върховете на Новак в последните 8 години са невероятни, фантастични. Винаги съм се наслаждавал на това да игра против Новак, конфликтите ми с него постоянно са били доста вълнуващи.

Мощта на Стан е нереална. Харесва ми да играя против всички тези момчета, само че не не помня остарялото потомство - беше необикновено да играя против неговите представители, до момента в който самият аз израствах”, разяснява още Федерер.

Що се отнася до 4-те му следващи победи против Рафа, швейцарецът показа: “Понякога влизаш в по-добри интервали, а също така тези мачове бяха на хард. Ако тези срещи бяха на клей, евентуално нямаше да печеля четири подред. Побеждавал ме е доста пъти на клей, той е прелестен, прелестен състезател. Мисля, че това, че бях нападателен с бекхенда ми, това, че играх освободено, ми разреши да печеля 4 следващи мача”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР