Носителят на приза за Най-полезен играч във Финалите на НБА

...
Носителят на приза за Най-полезен играч във Финалите на НБА
Коментари Харесай

Йокич и още няколко сръбски звезди пропускат световното първенство по баскетбол

Носителят на наградата за " Най-полезен състезател във Финалите " на НБА през миналия сезон Никола Йокич няма да играе за Сърбия на международното състезание по баскетбол, което ще се организира в Япония, Индонезия и Филипините (25 август - 10 септември).

Шампионът с Денвър Нъгетс не попадна измежду двадесетте играчи, извикани от селекционера Светислав Пешич, в разширения състав за баскетболния Мондиал.

Йокич обаче няма да бъде единственото огромно име, отсъстващо от състава на западните ни съседи. На международното няма да играе и новото попълнение на Оклахома Сити Тъндър и някогашен MVP на Финалите в Евролигата Василе Мицич. Крилото на Барселона Никола Калинич също ще пропусне шампионата, както и ветеранът Милош Теодосич, който е в спор с треньора Пешич.

Голямата звезда на отбора в отсъствието на Йокич и Мицич се чака да бъде крилото на Атланта Хоукс Богдан Богданович. Новият състезател на Филаделфия 76ърс Филип Петрушев също е измежду извиканите, а там и са и младите звезди от НБА Алексей Покушевски (Оклахома Сити Тъндър) и Никола Йович (Маями Хийт).

В състава на " плавите " са още опитните Неманя Недович (Цървена звезда), Никола Милутинов (Олимпиакос) и Марко Гудурич (Фенербахче), както и младите Ален Смайлагич (Партизан) и Урош Трифунович (Партизан). 17-годишният гард Никола Топич също е в разширения лист от 20 баскетболисти.

Сърбия е в група " В " за баскетболния Мондиал, където са още тимовете на Китай, Пуерто Рико и Южен Судан.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР