Носителят на пет титли от US Open Роджър Федерер се

...
Носителят на пет титли от US Open Роджър Федерер се
Коментари Харесай

ФедЕкспрес набра скорост на US Open


Носителят на пет трофеи от US Open Роджър Федерер се класира за 1/8-финалите на последния за годината шампионат от Големия шлем на кортовете в Ню Йорк.

В мач от третия кръг поставеният под №3 швейцарец, който се е прицелил в първото място в ранглистата, надигра изрично играещия с лява ръка испанец Фелисиано Лопес.

36-годишният Федерер съкруши връстника си с 6:3, 6:3, 7:5 и в идната фаза ще играе с различен деец - германеца Филип Колшрайбер.

Това беше първи трисетов триумф за швейцареца, който в първите си два мача на шампионата мина през петсетови драми, които провокираха спекулациите, че още веднъж има проблеми с гърба и може да откаже присъединяване.

Срещу Лопес Федерер сподели отлична игра от началото до края и се оправи със противника си единствено за 1 час и 48 минути.

В различен мач от тази нощ настоящият международен №1 Рафаел Надал още веднъж, както и в предходния си мач на US Open, загуби първия сет, само че в последна сметка мина в идната фаза след 4-сетова победа.

В третия кръг носителят на 15 трофеи от Големия шлем и първенец в Ню Йорк през 2010 и 2013 година се наложи над “щастливия губещ ” от квалификациите ” Леонардо Майер. 31-годишният испанец пречупи аржентинеца с 6:7 (3), 6:3, 6:1, 6:4.

Следващият противник на Надал е Александър Долгополов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР