Носителят на Оскар за най-добър филм Опенхаймер най-накрая излезе в

...
Носителят на Оскар за най-добър филм Опенхаймер най-накрая излезе в
Коментари Харесай

Опенхаймер най-накрая излезе в Япония

Носителят на " Оскар " за най-хубав филм " Опенхаймер " най-сетне излезе в Япония, където главната му тематика - индивидът, управлявал основаването на атомната бомба - е извънредно сензитивна и прочувствена.


Американският блокбъстър излезе по екраните в Съединени американски щати и доста други страни през юли по едно и също време с " Барби ", вдъхновявайки вирусен феномен, наименуван от киноманите " Барбенхаймер ", съобщи Агенция Франс Прес.

Но до момента в който " Барби " излезе в Япония през август, " Опенхаймер " очевидно отсъства от киносалоните в продължение на месеци.

Тогава не беше обещано публично пояснение, което подхрани спекулациите, че филмът е прекомерно спорен, с цел да бъде показан в Япония - единствената страна, която в миналото е претърпяла нуклеарна офанзива.

Около 140 000 души умират в Хирошима и 74 000 в Нагасаки, когато Съединените щати хвърлят атомни бомби върху градовете през август 1945 година, дни преди края на Втората международна война.

В огромното кино в центъра на Токио, където " Опенхаймер " се прожектира, нямаше нито един от известните рекламни материали, които може да се чакат за световен мегахит.

Вместо това единствено един дребен афиш популяризираше кино лентата, който е сниман с бюджет от 100 млн. $ и е събрал близо 1 милиарда $ в международните боксофиси.

" Филмът е дълъг, три часа, само че аз го гледах деликатно, тъй като беше толкоз мощен ", сподели след края на кино лентата 51-годишният Масаюки Хаяши.

Възможно е японските разпространители да са предпочели да избегнат стартирането на кино лентата през лятото, покрай годишнината от бомбардировките, споделя 65-годишният Тацухиса Юе.

„ Щеше да е немислимо, в случай че филм, който разказва по какъв начин е било създадено оръжието, не се покаже тук ", добави той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР