Носителят на Оскар Уолтър Мириш, продуцирал холивудски класики като Уестсайдска

...
Носителят на Оскар Уолтър Мириш, продуцирал холивудски класики като Уестсайдска
Коментари Харесай

Почина продуцентът на Розовата пантера и Уестсайдска история

Носителят на " Оскар " Уолтър Мириш, продуцирал холивудски класики като " Уестсайдска история " и " Розовата пантера ", умря на 101-годишна възраст от естествена гибел, заяви Американската кино академия, представена от Агенция Франс Прес.

Кариерата на Мириш продължава шест десетилетия, като той е някогашен президент на Академията за кино изкуство и просвета. Мириш е умрял в петък в Лос Анджелис, се споделя в изказване на организацията.

Академията е " надълбоко натъжена да чуе за кончината на Уолтър ", споделиха основният изпълнителен шеф Бил Крамър и президентът Джанет Янг в изказването, като оповестиха, че той е бил " същински визионер ".

Мириш, който е роден в Ню Йорк на 8 ноември 1921 година. Той е награждаван от Академията три пъти: с " Оскар " за най-хубав филм, с Мемориалната премия на Ървинг Талбърг за " непрекъснато високо качество на филмовата продукция " и с Хуманитарната премия " Жан Хершолт ".

Академията го назовава " един от най-плодотворните продуценти в историята на Холивуд ".

Компанията " Мириш ", основана през 1957 година дружно с братята му Харолд и Марвин, продуцира безконечни класики, измежду които " Някои го избират горещо " (1959), " Великолепната седморка " (1960), " Уестсайдска история " (1961), " Голямото бягство " (1963), " Розовата пантера " (1963) и " Аферата Томас Краун " (1968).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР