Носителят на Оскар Джаред Лето се присъедини към кампанията за

...
Носителят на Оскар Джаред Лето се присъедини към кампанията за
Коментари Харесай

Джаред Лето пише на Бойко Борисов за Пирин

Носителят на „ Оскар " Джаред Лето се причисли към акцията за отбрана на Национален парк „ Пирин " на WWF и разгласява писмо да премиера Бойко Борисов.

" Уважаеми господин министър-председател, приканвам ви да спасите международното естествено завещание в Пирин планина и териториите, включени в мрежата от предпазени зони Натура 2000, като откажете да одобрите пагубния нов план за ръководство на Национален парк „ Пирин " и предотвратите по-нататъшното застрояване и стопанска сеч. Националното законодателство, европейските наставления за природата и интернационалните съглашения би трябвало да подсигуряват, че Пирин ще бъде предпазен. В него се намира Байкушевата мура, която е на повече от 1300 години и е считана за едно от най-старите дървета от този вид на Балканския полуостров. Според предложния проект за ръководство на Национален парк „ Пирин ", който следва да бъде утвърден, върху 60% от територията на парка може да се организира стопанска сеч. В настоящия проект икономически сечи не са позволени. ", написа в писмото на Лето до Борисов, което е оповестено на уеб страницата на WWF.

„ Присъединете се към мен и Световния фонд за дивата природа, с цел да спасим вековните гори на Национален парк „ Пирин “ от разширението на ски зоната и от изсичане ”, написа холивудският артист в Twitter.

Join me + @World_Wildlife to help save the centuries-old forests of Pirin National Park from ski zone expansion and logging. RT + help spread the word. https://t.co/A9hx4HSQWL

— JARED LETO (@JaredLeto) December 15, 2017

Кампанията, която бе подкрепена и от холивудската звезда се надигна след представянето на новия проект за ръководство на Национален парк „ Пирин “, които включва смяна в концесионния контракт за ски зоната в Банско. Според екоактивисти, в границите на новата концесия влизат територии, които са под опеката на ЮНЕСКО.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР