Носителят на Оскар актьор Джефри Ръш се оттегли от поста

...
Носителят на Оскар актьор Джефри Ръш се оттегли от поста
Коментари Харесай

Обвинение в сексуален тормоз застигна и Джефри Ръш


Носителят на „ Оскар ” артист Джефри Ръш се отдръпна от поста президент на Австралийската академия за екранна промишленост след обвиняване за „ непочтено държание ” против него, написа английският в. „ Индипендънт ”.

66-годишният деец на театъра и киното отхвърля обвиняванията, които са за преживелица от 2015, когато той е взел участие в продукция на „ Крал Лир ” в театъра в Сидни.

В изказване юристът на Ръш споделя, че артистът не е наясно за естеството на жалбата. Той упреква театъра в Сидни, че е решил „ да окаля името му и безпричинно да навреди на репутацията му ”.

Ръш,който е играл в „ Карибски пирати ” и „ Речта на краля ”, се отдръпна като президента на Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства (AACTA) „ до момента в който тези проблеми не бъдат позволени ”, добавяйки, че това не е било елементарно решение.

В изказването му се споделя, че е „ недопустимо сътрудниците му да са свързани по някакъв метод с такива обвинявания. В сегашния климат на клевети и неоправдани известия, считам, че решението да си дам отмора за проветряване на въздуха е ней-доброто за всички наранени ”.

От ААСТА споделиха, че са „ надълбоко загрижени от обстановката и поддържат дейности, които зачитат правото на Джефри да бъде считан за почтен до доказване на противното и обвързвания с това развой, само че също удостоверяват и положителното корпоративно ръководство ”.

Говорител на театралната компания сподели, че е бил потърсен от публицист от „ Сидни морнинг хералд ” и е „ дал отговор откровено, че е получена такава тъжба ”. В нея се е упорствало въпросът да се прегледа вътрешно, а Ръш да не бъде уведомяван или включван в следствието.

Роденият в Куинсланд артист е един от малцината реализатори, спечелили „ тройна корона ” – за актьорство във филм, Еми за работата в малкия екран и две награди Тони за изяви в театъра.

Ръш е женен за актрисата Джейн Минилос, с която има две деца.

„ Сидни морнинг хералд ” се базира на два неназовани източника, които настояват, че актриса е обвинила Ръш, че я е опипвал.

Актьорът е следващата звезда, станала обект на следствие откакто обвиняванията против холивудския продуцент Харви Уейнстейн отприщиха лавина от обвинявания от дами и няколко мъже в полов тормоз и изнасилвания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР