Носителят на Купата на България записа победа във втората си

...
Носителят на Купата на България записа победа във втората си
Коментари Харесай

Странна дузпа, странен изпълнител, дебютен гол: ЦСКА с престижна победа над Динамо

Носителят на Купата на България записа победа във втората си другарска среща на турска земя. След равенството 1:1 против Стал Мелец " армейците " се изправиха против по-респектиращ най-малко на хартия противник - съветският гранд Динамо (Москва). Въпреки това ЦСКА съумя да победи втория в Русия с 3:1.
Резултатът бе открит в 24-ата минута, когато българският отбор получи правото да извърши дузпа поради отсъдено нарушаване на вратаря против Яник Вилдсхут. Повторенията обаче демонстрираха, че нарушаване нямаше, защото стражът играе с топката. Все отново 11-метровият углавен удар бе изпълнен от... Иван Турицов, който не сбърка.

В добавеното време на втората част Греъм Кери стреля великолепно от директен свободен удар, топката се отклони в гредата, а по-късно застана на пътя на Бисмарк Чарлс, който я вкара в опразнената врата.
През второто полувреме паднаха още две попадения - по-едно за двата отбора. Първо Динамо понижи изоставането си (61`) след центриране от ъглов удар, при което Димитър Евтимов увисна и оголи вратата си, което бе осъдено.
В последните секунди от срещата пък пристигна и моментът на записалия всекидневен дебют през втората част Маурисио Гарсес. Той бе изведен от Амос Юга, пое топката, напредна с нея в крайници, а най-после се отличи с превъзходен завършващ удар по земя, с който предоля врата.
Любопитен факт е, че в действителност двата отбора, които се изправиха един против различен през днешния ден, са в идентични обстановки в локалните си шампионати. ЦСКА е втори в Първа лига след водача и хегемон у нас Лудогорец, като двата отбора са изиграли 18 мача, а " орлите " са с точка повече.
Динамо Москва пък за първи път от много време насам има действителни шансове за купата в Русия, откакто също изостава с две точки от водача Зенит, а също така двата отбора също са изиграли по 18 мача досега.


Стартов състав на: Бусато, Матей (к), Кох, Турицов, Мазику, Жеферсон, Кери, Мухар, Вилдсхут, Йомов, Чарлс


ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В първия четвърт час от срещата не се стигна до нищо по-опасно пред някоя от двете порти. В 17-ата минута пристигна първото доста рисково състояние. Греъм Кери комбинира с Брадли Мазику, а той изведе по фланга Яник Вилдсхут. Той напредна към тъчлинията и подаде към зоната за осъществяване на дузпа, където откри Георги Йомов. Той стреля, само че насочи топката тъкмо във вратаря, който улови.
Няколко минути по-късно Вилдсхут получи топката в наказателното поле, а там вратарят на руснаците излезе напред да съкрати ъгъла и игра с топката с ръце. Главният арбитър обаче даде дузпа, макар че нарушаване изрично нямаше.
24` - 1:0! Изненадващо с осъществяването се нае... десният краен защитник Иван Турицов. Той невъзмутимо прати топката по земя и изпрати вратаря в неверния ъгъл, с цел да открие резултата.
45+1` - 2:0! В добавеното време от първата част ЦСКА получи правото да извърши директен свободен удар на комфортна позиция. С осъществяването се нае Греъм Кери, който стреля чудесно, само че малко не му доближи за гол, откакто топката се отби в гредата. Тя обаче застана навръх пътя на Бисмарк Чарлс, който от близко на опразнена врата нямаше по какъв начин да сбърка.

През втората част вместо Георги Йомов в игра се появи Маурисио Гарсес, за който това е всекидневен дебют с фланелката на българския тим.
61` - 2:1! Иван Ордетс бе открит след центриране от ъглов удар на първа греда. Димитър Евтимов изкрещя, че той ще се намеси, само че увисна и не съумя да играе с топката, а в същото време опразни вратата си и това докара до гол на капитана на Динамо в тази среща.
Около 70-ата минута се стигна до любопитен миг от срещата. На терена влезе котка, която не пожела да го напусне и настойчиво оставаше в очертанията на игрището. В последна сметка след известно време тя сама напусна.
В 76-ата минута Гарсес получи отляво по нападението на " армейците " и опита мощно подаване паралелно на голлинията към Калоян Къстев, само че родният нападател не съумя да я засече.
87` - 3:1! Юга изведе отлично Маурисио Гарсес. Той поведе невъзмутимо, а най-после приключи с съвършен удар по земя около вратаря.

ПРЕДИ ДВУБОЯ
Този път ЦСКА ще изиграе по авансово плануваната си стратегия идващия си другарски мач. Той идва против Динамо (Москва), като ще бъде от 17:00 часа локално време и 16:00 часа българско време. Мачът ще се състои на терена на комплекс " REGNUM " в Белек.
Към момента Динамо (Москва) е втори във краткотрайното класиране на съветския хайлайф, като има напълно действителни шансове за това да се бори за шампионската купа. Към момента на върха обаче е Зенит, който е с две точки повече при еднакъв брой изиграни мачове (18).
По подигравка на ориста обстановката в ЦСКА е безусловно същата. " Армейците " са втори във краткотрайното нареждане на Първа лига с 40 пункта и имат тъкмо две точки по-малко от водача и първенец Лудогорец. Двата отбора също са изиграли по 18 мача.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР