Носителят на Купата на България ще търси първата си победа

...
Носителят на Купата на България ще търси първата си победа
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бодьо/Глимт - ЦСКА 2:0, Ботхайм с дежурен гол

Носителят на Купата на България ще търси първата си победа в груповата фаза на . Задачата пред " армейците " обаче е извънредно тежка, защото им следва посещение на водача в групата Бодьо/Глимт.
Норвежците изиграха два солидни мача против Рома (разгромна победа и равенство) и са първи с 8 точки - 1 повече от " вълците ". 3-ти е Зоря с 6 пункта, а финален е родният отбор с 1 - извоюван точно против днешния си конкурент. Мачът в Норвегия сред Бодьо/Глимт и ЦСКА ще започва в 22:00 часа българско време и ще можете да го следите .
СЪСТАВИ
Бодьо/Глимт: Халкин, Сампстед, Му, Лоде, Бьоркан, Брунстад Фед, Ветлесен, Солбакен, Ботхайм, Пелегрино
ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Вион, Жеферсон, Юга, Йомов, Кери, Кайседо
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
10-ина минути след началото на втората част ЦСКА получи правото да извърши ъглов удар, след който Кайседо стреля с крайник, само че топката е отклони в крайници на неприятелски футболист и излезе в нов корнер. След неговото изпълненеи пък Томас Лам засече с глава, само че изстрелът му бе много неакуратен и излезе в навън.
Постепенно ЦСКА стартира да играе много по-добре на фона на първата част и да задържа повече топката. Час след началото на конфликта Йомов получи отдясно и центрира към Кайседо, само че нападателят стреля неопределено от добра позиция в наказателното поле.
Подемът за българския тим продължи. Стойчо Младенов извърши 3 смени едновременно, а единият от появилите се играчи - Яник Вилдсхут, имаше добър късмет да стреля от наказателното поле след безредие, само че не уцели вратата.
85` - 2:0! Брадли Мазику бе надбяган по фланга от Солбакен, който по-късно комбинира с Ботхайм. Вторият стреля с едно допиране от близко и шпагатът на Матей не съумя да пресече топката, която се озова за повторно в мрежата на Бусато.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Още в първите секунди от срещата гомакините имаха превъзходен късмет за гол, откакто Ботхайм получи в наказателното поле, където бе непокрит. Той обаче стреля в средата на вратата и Бусато съумя да избие настрана.
Домакините продължиха с жестокия си напън и сътвориха още няколко състояние по-късно. При най-сериозното топката бе центрирана отляво, а Бусато основно я докосна, преди тя да бъде засечена във вратата от състезател на Бодьо/Глимт.
В 11-ата минута Ботхайм имаше нов късмет да се разпише. Той още веднъж овладя топката в наказателното поле на " алените " и опита мощен изстрел в близкия ъгъл, само че той мина с малко над напречната греда.
ЦСКА имаше първа опция чак в 20-ата минута, като тя бе направена от нападателя Жорди Кайседо. Той получи извеждащо подаване и показва впечатляващите си скорост и физика, като в последна сметка по аутлинията се оправи с неприятелски защитник и даже съумя да чукне топката пред излезлия Халкин във вътрешността към Георги Йомов. Той обаче бе прекомерно бързо затворен от други двама футболисти на норвежците и даже не се стигна до удар.
25` - 1:0! Логичното се случи и домакините откриха резултата. Пелегрино с необикновен пас в наказателното поле, където Брунстад Фед нахлу от втора позиция и " алената " защита не го наблюдава, а играчът показва добра техника и с едно допиране от въздуха насочи топката в мрежата зад Бусато.
Първият удар към вратата на домакините пристигна в 35-ата минута, когато Греъм Кери стреля отдалеко, само че опитът му мина около десния непряк дирек на вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ
Норвежкият гранд респектира всички в групата със звучния пестник, който удари на Рома - 6:1, точно на този стадион. Победа за него и през днешния ден против ЦСКА ще му подсигурява едно от първите две места в групата с отличен аспект за лидерската позиция.
Българският тим обаче може да се похвали с обстоятелството, че е единственият, който е спрял Бодьо/Глимт да се разпише в актуалната серия от 21 следващи мача без загуба за норвежците (в тях имат 15 победи и 6 равенства).
Домакинът в днешния мач е спечелил последните си 5 дуела вкъщи от европейските клубни шампионати и има забележителна голова разлика от 15:2. 11 от осъществените 15 идват през второто полувреме. ЦСКА пък е пуснал 3 гола в последните си 3 мача от групите, макар че има единствено 1 точка.
" Армейците " обаче съществено ще би трябвало да подобрят формата си на посетители, защото не са спечелили нито един от последните си 8 дуела в Европа като посетител (4 равенства и 4 загуби) и даже не са осъществили попадение в 6 от тях.
Исторически българските тимове имат 3 победи, 4 равенства и 1 загуба против норвежки отбори.
Ерик Ботхайм е вкарал или асистирал 6 от последните 8 гола на своя тим в Европа. Жорди Кайседо пък ще опита да придвижи головата си форма от шампионата в Европа. ЦСКА би трябвало да внимава, защото съперникът му е вкарал първия гол в срещата в 9 от 10-те им европейски мача през този век.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР