Носителят на Купата на България Левски ще премери сили с

...
Носителят на Купата на България Левски ще премери сили с
Коментари Харесай

Левски срещу Берое за шести път през сезона

Носителят на Купата на България Левски ще премери сили с Берое за рекорден шести път през сегашния сезон. Двата тима, които най-често са се срещали в българския баскетбол тази година, още веднъж излизат един против различен в среща от 30-ия кръг на НБЛ, която ще се организира в столичната зала “Триадица ” през днешния ден от 19:00 часа.

Сблъсъкът се явява като пряк подобен за шестото място във краткотрайното класиране. Засега “сините ” заемат шестата позиция с актив от 13 победи и 13 загуби, до момента в който Берое е седми в таблицата с баланс от 12 триумфа и 15 провали. Над тях е Спартак Плевен с 15-12, като столичани ще се пробват да съкратят дистанцията от своя противник, който обаче приема Академик Пловдив в същия ден.

Левски най-накрая се разсъни от триумфалния сън след триумфа за Купата на България и през предходната седмица прекъсна отрицателна серия от три следващи загуби с победа над Черно море с 91:73 във Варна. Берое пък продължава да изпитва обилни проблеми в отбранителен проект, като позволи над 100 точки в последните си два мача - 114 от Рилски състезател и 104 от ЦСКА. Преди това отборът на Бойко Миленков сервира изненада в Ботевград, надделявайки над първенеца Балкан с 83:82.

Берое има задатък от 3-2 победи над Левски в петте мача посред им през сегашния сезон. Старозагорци завоюваха на два пъти в Балканската лига - с 88:85 и 85:82, а също така се постановиха и един път в шампионата със 78:71 в Стара Загора. Левски обаче отвърна с триумф със 104:74 в НБЛ, както и с най-ценния си успех над този противник през акцията - с 85:78 на четвъртфиналите за Купата на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР