Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) гостува на албанския

...
Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) гостува на албанския
Коментари Харесай

Европоходът на Ботев започва в Тирана

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) гостува на албанския Партизани в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата ще се играе на стадион " Селман Стърмаш " в Тирана, а началният час е 18:00. " Канарчетата " донесоха голяма наслада на почитателите си с триумфа против Лудогорец в края на май и в този момент са окуражени да се показват мощно и в евротурнирите. Ентусиазмът при " жълто-черните " е още по-голям, откакто се разбра, че звездата Тодор Неделев остава в отбора. Националът бе картотекиран в УЕФА и ще бъде титуляр през днешния ден.

Старши треньорът на " жълто-черните " Николай Киров няма да може да разчита на контузения централен бранител Радослав Терзиев и на нападателя Фернандо Виана, който има визови проблеми. Под рамката ще застане Иван Чворович, а на пейката ще е привлеченият неотдавна поляк Даниел Кайзер. В отбрана ще работят Цветомир Панов, Пламен Димов, Виктор Генев и ветеранът Йордан Минев, който пристигна със свободен трансфер от Лудогорец. Яя Меледже ще играе пред карето бранители, а Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола и Крум Стоянов ще са четиримата в средата на терена. Атаката ще се води от героя от финала за купата Омар Косоко. Сред запасите ще остане взетият от Пирин (Благоевград) Тони Тасев.

Жегата в Тирана и неприятното положение на терена тормозят треньорския щаб на Ботев, само че все пак всички в лагера на пловдивчани са оптимисти, че ще бъде реализиран позитивен резултат.

Домакините чакат малко над 5000 фенове да ги поддържат от трибуните. Старши треньорът Сюлейман Старова се гордее с обстоятелството, че тимът му е непобеден от 6 месеца. През предишния сезон албанците отстраниха два противника и стигнаха до плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа.

Водещият международен букмейкър bwin дава съвсем равни шансове за победа на двата тима - коефициентът за Партизани е 2.45, а за Ботев - 2.70. Равенството е оценено с 3.10.

Вероятни сформира:

ПАРТИЗАНИ (4-2-3-1): Гьоникай; Фейзулахи, Ибрахими, Атанда, Котобели; Вила, Бата; Траши, Барди, Мазеркай; Прогни
Старши треньор: С. Старова
БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, П. Димов, Генев, Й. Минев; Меледже; Неделев, Балтанов, Бризола, К. Стоянов; Косоко
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Брин Маркам-Джоунс (Уелс)
СТАДИОН: " Селман Стърмаш ", Тирана
НАЧАЛО: 18:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР