Носителят на големия кристален глобус за последните две година Йоханес

...
Носителят на големия кристален глобус за последните две година Йоханес
Коментари Харесай

Изцяло норвежки подиум на спринта в Оберхоф, Илиев остана 38-ми

Носителят на огромния бистър глобус за последните две година Йоханес Тингнес Бьо записа своята втора победа от началото на сезона в Световната купа по биатлон, откакто победи в спринта на 10 километра в немския зимен център Оберхоф.

По-малкият от братята Бьо мина дистанцията за тъкмо 25:12, като по-този метод остана на 10.8 секунди пред своя брат Тарей, макар че направи една неточност, против нула за Тарей. Трети на подиума през днешния ден се качи различен норвежец – Стурла Холм Легрейд, който приключи на 21.6 секунди зад спечелилия, като не позволи неточност при двете си стрелби.

Победителят от третия спринт за сезона Йоханес Дале остана пети, като по този метод четирима представители на Норвегия се класираха измежду първите пет. Единствен тяхната надмощие прекъсна италианецът Лукас Хофер, който приключи четвърти с закъснение от 32.4 секунди по отношение на първото място. Той и Дале бяха разграничени от единствено 2.8 секунди, като и двамата позволиха по един пропуск.

От българите най-добре се показа Владимир Илиев, който приключи на 38-ма позиция с закъснение от 2:00.3 минути, след позволени общо три неточности. По този метод той си заслужи право на присъединяване в утрешното гонене на 12.5 километра, в което ще бъде единственият роден представител. Другите трима българи през днешния ден Димитър Герджиков, Антон Синапов и Благой Тодев останаха надлежно 67-ми, 76-ти и 94-ти. Герджиков направи цели четири наказателни обиколки, Синапов три, а Тодев единствено една, само че прекосяването му на цялата отдалеченост бе извънредно едва.

В битката за огромния бистър глобус водач остава днешният победител Тингнес Бьо, който има актив от 488 точки и води с 67 пред Легрейд, до момента в който трети на 108 пункта от водача е Дале. В конкуренцията за дребния глобус в дисциплината спринт лидер с 259 точки още веднъж е Тингнес Бьо, който има преднина от 41 пункта пред Дале и 62 пред своя брат, който е трети.

Утрешното гонене в Оберхоф започва в 15:45 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР