Носителят на една титла от турнирите от Големия шлем Марин

...
Носителят на една титла от турнирите от Големия шлем Марин
Коментари Харесай

Девет мачбола не стигнаха на Чилич, хърватинът аут от Хонконг

Носителят на една купа от шампионатите от Големия шлем Марин Чилич пропусна девет мачбола и отпадна в първия кръг на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 в Хонконг.

Хърватинът направи мощно завръщане на корта в едвам третия си мач за последната една година и първия от юли месец насам, само че отстъпи на поставения под номер 5 в схемата Ян-Ленард Щруф след 6:3, 6:7(4), 6:7(7).

Чилич, който сега се намира отвън първите 600 в международната класация, взе първия сет с 6:3. Той водеше с 5:2 гейма с два пробива във втория сет, само че не съумя да затвори мача. Особено фрапиращ бе вторият гейм, в който той сервираше за успеха, когато пропусна пет точки за продобиване на мача, с цел да отстъпи в последна сметка в тайбрек с 4:7 точки.

Сходен сюжет се разигра и в третия сет, когато хърватинът имаше още три благоприятни условия да завърши мача, този път при сервис на Щруф, само че ги пропусна.

Последният късмет пред Чилич пристигна в тайбрека, в който той поведе със 7:6 точки, само че последва серия от три поредни точки за германеца, която му донесе триумфа.

Във втория кръг Щруф ще срещне австриеца Себастиан Офнер, който се наложи с безапелационното 6:1, 6:2 над Макензи МакДоналд от Съединени американски щати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР