Носителят на две ранкинг титли през настоящия сезон Райън Дей

...
Носителят на две ранкинг титли през настоящия сезон Райън Дей
Коментари Харесай

Райън Дей очаквано убедително преодоля 1 кръг на пресявките за Крусибъл

Носителят на две ранкинг трофеи през сегашния сезон Райън Дей предстоящо елементарно преодоля първия кръг на квалификациите за Световното състезание по снукър в “Крусибъл”. Уелсецът съкруши с 10:2 бразилеца Игор Фигейредо, като в края на първата сесия отхвърли противника си със мощна серия от брейкове - 64, 66, 70, 90, 107 и 51, с цел да дръпне с 8:1 и на практика да отстрани интригата. В оказалия се финален 12-и фрейм пък Дей осъществя и сенчъри от 100 точки.

@ryan23day has eased through courtesy of a 10-2 defeat of Brazil's Igor Figueiredo.

The Welshman, who has won three titles this season, is a step closer to ending the most successful campaign of his career with a trip to the Crucible.#ilovesnooker pic.twitter.com/GWaEnp297o
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 14, 2018
Както е известно, 38-годишният уелсец се любува на най-хубавия сезон в кариерата си, откакто завоюва купите в Рига Мастърс и Откритото състезание на Гибралтар, както и в Румънския Мастърс, който не е част от ранкинг системата. Той обаче не можа да се класира за Откритото състезание на Китай и това разреши на първенеца от “Мастърс” Марк Алън да го измести от топ 16 на международната класация и надлежно да го прати в тежките квалификации за “Крусибъл”.

“Имам доста прекрасен сезон към този момент, само че ще е доста разочароващо да не се класирам за “Крусибъл”. Не съм се представял добре там през последните години и желая да трансформира това в този момент. Играя надалеч по-добре, в сравнение с през последните няколко сезона и желая да продължа по същия начин”, разяснява Дей, чийто идващ противник в квалификациите ще бъде Мичел Ман, съкрушил в първи кръг Питър Лайнс с 10:5.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР