Носителят на два олимпийски медала Ник Уилис е отказал поканата

...
Носителят на два олимпийски медала Ник Уилис е отказал поканата
Коментари Харесай

Олимпийски медалист отказа покана в последния момент от IAAF за Световното

Носителят на два олимпийски медала Ник Уилис е отказал поканата в последния миг от IAAF за присъединяване на Световното състезание по лека атлетика в Доха, което ще се организира от 27 септември од 6 октомври. 36-годишният новозеландец не попадна в предварителния лист с поканени на 1500 метра от Международната асоциация на атлетическите фхедерации (IAAF) въз основата на ранкинг системата.

След като от IAAF са обработили поръчките, международната централа е изпратила спомагателни 130 предложения до спортисти, измежду които и Уилис. Той обаче е отказал поканата, защото тя е пристигнала в последния миг.

“Целта за 2019 година постоянно е била да се класирам за Световното с вярата за постигане на пикова форма през октомври. След като чаках седмица, подсилен от федерацията на Нова Зеландия, от IAAF ме осведомиха, че последното решение е, че не получавам покана. Сега от една седмица съм починка и получих покана за Доха от IAAF. След съществено разискване, взехме решение, че е най-добре да пропусна Доха и да пъдя положително показване на моята пета олимпиада”, сподели 36-годишният Уилис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР