Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал заяви,

...
Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал заяви,
Коментари Харесай

Надал: Контузиите не ми позволяват да живея спокойно, трудно ми е да слизам по стълбите на собствената си къща

 Efbet2023 Horizontal
Носителят на 22 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал съобщи, че травмите и множеството интервенции, на които се е подложил, не му разрешават да води спокоен метод на живот. 

" Живея ли без болежка? Не, имам проблеми с крайници, от време на време ме боли доста и не ми разрешава да пребивавам умерено. Понякога ми е мъчно да слизам по стълбите в личната си къща ", описа Рафа Надал в изявление за Movistar.

Легендарният испанец, който не е играл в формален мач от Australian Open при започване на годината, призна, че към момента не е възобновен от контузиите и интервенциите, през които мина, само че все пак се надява да се върне в тениса следващата година. Той добави, че не живее в заблуда, че може да печели трофеи от Големия шлем още веднъж, само че въпреки всичко желае да е конкурентен, когато се завърне в игра. 

" Не се надявам, че мога да спечелвам трофеи от Големия шлем, надалеч съм от това поради възрастта и физическите проблеми. Трудно е да очакваш такива неща, само че ще забележим по какъв начин ще съм. ", добави Надал.

" Матадора " още веднъж заприказва за отказването си от тениса, като повтори, че идната година ще е последната му като тенисист, само че въпреки всичко остави опция да продължи и повече, в случай че положението му разрешава. 

" Казах, че 2024 ще е последната ми година, и към момента считам по този начин, само че не мога да го потвърдя 100%. Има огромен късмет да е по този начин, тъй като познавам тялото си. Зависи обаче в какво положение ще съм - в случай че не съм се възстановил изцяло, е едно, в случай че мога да играя на равнище, което ме вълнува, е друго. Надявам се доникъде на ноември да знам по какъв начин съм физически. ", съобщи Рафа.

Надал държеше върха за най-вече трофеи в Големия шлем с 22 трофея, само че през този сезон Новак Джокович го изпревари и към този момент е с 24, откакто завоюва Australian Open, " Ролан Гарос " и US Open. 

" Не усещам нищо, когато виждам по какъв начин Джокович печели. Не се нервирам, че някой ме е изпреварил. Смятам, че съм направил всичко допустимо да реализира това, което съм направил. Мисля, че за Джокович щеше да е по-разочароващо да не стигне до върха и тъкмо поради това той съумя. ", добави още 38-годишният испанец. 

В умозаключение Рафа съобщи, че има доста планове отвън тениса и не се тормози от края на кариерата си. Тенисистът не изключи опцията и един ден да се опита да стане президент на футболния Реал (Мадрид).
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР