Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал победи

...
Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал победи
Коментари Харесай

Надал преодоля кошмарен старт и разбит нос на US Open, за да победи Фонини и да се класира за Финалите на ATP

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал победи италианеца Фабио Фонини с 2:6, 6:4, 6:2, 6:1 за 2 часа и 42 минути игра и се класира за третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Испанецът стартира кошмарно мача и изоставаше със сет и пробив, само че в един миг превключи на друга скорост и не остави доста шансове на противника си. В четвъртия сет Надал се самонарани, удряйки се в носа, и приключи мача с лепенка, само че това не го спря по пътя към успеха, която му обезпечи и на доктрина класиране за 17-и път за Финалния шампионат на АТП в Торино.

В първия сет Надал записа единствено три печеливши удара и позволи 11 непредизвикани неточности, което разреши на Фонини да поведе с 6:2. Ситуацията за поставения под номер 2 не се промени изключително и при започване на втория сет, в който той позволи три поредни пробива и губеше с 2:4 гейма.

Тогава обаче Фонини стартира да бърка ужасно доста и това разреши на Надал да завоюва четири следващи гейма, с цел да изравни сетовете. Това сякаш бе и моментът, в който Фонини се пречупи и в третия и четвъртия сет рекордьорът от трофеи от шампионати от Големия шлем бе повече от безапелационен.
 Рафаел Надал и Карлос Алкарас не престават към третия кръг на US Open Рафаел Надал и Карлос Алкарас не престават към третия кръг на US Open
След дуела самият Надал сподели, че това е бил един от най-лошите стартове на мачове, които в миналото е правил, само че е благополучен, че е съумял да го преодолее.

В третия кръг испанецът ще играе с французина Ришар Гаске, който се наложи над Миомир Кецманович от Сърбия с 6:2, 6:4, 4:6, 6:4.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР