Носителят на 21 трофея от турнири в Големия шлем Новак

...
Носителят на 21 трофея от турнири в Големия шлем Новак
Коментари Харесай

Новак Джокович е получил виза за участие на Откритото първенство по тенис

Носителят на 21 трофея от шампионати в Големия шлем Новак Джокович е получил виза за Австралия и ще взе участие на Откритото състезание по тенис, което започва идната година, осведомят Guardian Australia и локалната телевизия ABC. Съобщението идва от локални медии, представени от организация " Ройтерс ".  

Сръбският тенисит бе депортиран от Австралия през месец януари, откакто отхвърли да се имунизира против ковид. Бившият №1 в международната класация бе получил публична възбрана да влиза в страната до 2025 година. 

ABC счита, че министърът на имиграцията на Австралия Андрю Джайлс е отменил възбраната, което ще даде опция на Джокович да се състезава. За момента от министерството отхвърлят коментар по тематиката.

Директорът на Откритото състезание на Австралия Грейг Тайли по-рано през месеца разгласи, че Джокович ще бъде добре пристигнал през януари, при изискване че получи виза. 

Австралия анулира през юли предписание, което изискваше интернационалните пасажери да заявяват своя ваксинационен статус, а през октомври тенисистът сподели, че е получил " позитивни знаци " във връзка с напъните за анулация на възбраната му. 
Самият Новак Джокович съобщи по време на присъединяване си във финалния шампионат на ATP в Торино, че " чака отговор ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР