Носителят на 21 титли от турнири от Големия шлем Новак

...
Носителят на 21 титли от турнири от Големия шлем Новак
Коментари Харесай

Австралия дава виза на Джокович

Носителят на 21 трофеи от шампионати от Големия шлем Новак Джокович ще получи виза от австралийските управляващи и ще може да взе участие на първия за 2023 година шампионат от Големия шлем. Според източник на локалния " Гардиън Австралия " министърът на имиграцията Андрю Джайлс ще даде виза на сръбския тенисист, отменяйки тригодишната възбрана, която придружаваше решението на предходното държавно управление да анулира визата му в навечерието на Australia Open 2022.

През януари Новак Джокович бе депортиран на съображение, че скорошна диагноза за COVID-19 не освобождава тенисиста от условието на австралийските управляващи посетителите в страната да бъдат имунизирани. Въпреки че Джокович завоюва краткотрайна пролонгация във федералния областен съд, тогавашният министър на имиграцията Алекс Хоук реши да анулира визата на Ноле, защото наличието му в Австралия можело да докара до “граждански безредици ” и до усилване на антиваксърските настроения в австралийското общество. Джокович загуби второто федерално правосъдно дело, което докара до депортирането му броени дни преди началото на Откритото състезание на Австралия.

Австралия анулира през юли предписание, което изискваше интернационалните пасажери да бъдат имунизирани. За да анулира тригодишната възбрана, в този момент министърът би трябвало да се увери, че съществуват безапелационни причини, с цел да разреши на разположение, на което преди този момент е била отнета визата, да се върне в страната.

Директорът на Откритото състезание на Австралия Грейг Тайли сподели по-рано този месец, че Джокович ще бъде добре пристигнал през януари, в случай че успее да получи виза.

Самият Новак Джокович съобщи по време на присъединяване си на финалния шампионат на АТП в Торино, че е получил „ позитивни знаци “ и чака отговор.

" Още няма нищо публично. В очакване сме. Моите юристи водят договаряния с държавното управление на Австралия. Това е всичко, което мога да сподели за момента ", сбит бе сръбският тенисист.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР