Носителят на 20 титли от “Големия шлем Роджър Федерер обяви

...
Носителят на 20 титли от “Големия шлем Роджър Федерер обяви
Коментари Харесай

КРАЙ! Маестрото слиза от голямата сцена!

Носителят на 20 трофеи от “Големия шлем ” Роджър Федерер разгласи края на професионалната си кариера. 41-годишният вълшебник с ракета в ръка показа, че шампионатът Laver Cup идната седмица ще му бъде последният.

Освен 20-те “мейджър ” трофея, великият швейцарец има общо 103 купи в професионалния мъжки тур, 27 от които от най-високата категория на АТР - “Мастърс ”.

Ето и прощалното обръщение на Маестрото:



“До цялото ми тенис семейство и оттатък него,

От всички блага, които тенисът ми е предоставял през годиините, най-великият, без подозрение, бяха хората, с които се срещнах в професионалния ми път: другари, противници и най-много почитателите, които дават живота си.

Искам да споделя няколко вести с всички вас.

Както доста от вас знаят, последните три години ме срещнаха с доста провокации под формата на травми и интервенции. Работех интензивно да се завърна в добра форма, само че също по този начин знам рестриктивните мерки на тялото ми.

Посланието на тялото ми е доста ясно. Аз съм на 41 години. Изиграл съм повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнасяше с мен по-великодушно, в сравнение с в миналото съм си мечтал, по тази причина в този момент би трябвало да осъзная, че е време да прекрая професионалната си кариера.

Laver Cup в Лондон идващия уикенд ще бъде последният ми шампионат от АТР. Естествено, ще продължа да играя тенис в бъдеще, само че няма да е на равнище “Голям шлем ” или мъжкия тур. ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР