Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал получи

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал получи
Коментари Харесай

Рафа Надал получи кралски орден

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал получи ново голямо самопризнание в родната си Испания. По-рано през днешния ден президентът на община Мадрид Исабел Диаз Аюсо награди тенис легендата с кралския медал „ Втори май “ за изключителните му заслуги към испанския спорт, както и за благотоврителната му активност по време на карантината в Испания. Това е най-високото отличие, присъждано от районните управляващи на испанската столица.

„ Много съм признателен на община Мадрид, нейния президент, общинския съвет и всички поданици на Мадрид за награждаването ми с ордена „ Втори май “ написа Надал в една от обществените мрежи.

„ Бих желал да запомня най-много жертвите на ужасната пандемия, която изживяваме, и техните близки. Пандемията повлия на всички ни по един или различен метод, само че най-много на тези, които изгубиха обичани хора. Бих желал да благодаря на всички здравни служащи и най-много на тези в Мадрид, където първата вълна нанесе сериозен удар върху локалната общественост. Също по този начин желая да благодаря и на националните служби за сигурност. Убеден съм, че Испания ще направи това, което постоянно е умеела да прави – ще преодолее най-трудните условия. Винаги сме успявали и този път няма да е изключение “, сподели испанският тенисист.

„ Благодаря ви за оценката, това е огромна чест. Искам да споделя тази горделивост с жителите на Мадрид – място, което постоянно съм чувствал близо до сърцето си и където постоянно съм бил посрещан доста топло и съм изживял незабравими мигове както в професионален, по този начин и в персонален проект. Надявам се, че това, през което прекосяваме сега, скоро ще бъде единствено спомен и ще можем още веднъж да споделяме и да се любуваме на нещата, които ни вършат щастливи, по метода, по който сме привикнали. Надявам се, че тази пандемия ще завърши допустимо най-скоро. Всички вие направихте този ден паметен за мен. Благодаря ви! “, добави още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР