Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал даде

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал даде
Коментари Харесай

Надал: Australian Open ще бъде страхотен, дори и без Джокович

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал даде своето мнение по отношение на към момента неразрешената обстановка към Новак Джокович и присъединяване му в първия огромен шампионат за годината.

“Нека ви кажа нещо. На всички ни е ясно, че Джокович е един от най-хубавите играчи в историята, няма подозрение в това, само че нито един тенисист не е по-голям от даден турнир”, съобщи Надал на конференцията си преди старта на конкуренцията.

“Състезателите идват и си отиват. Нито Роджър, нито Новак, нито аз, нито Бьорн Борг, който беше необикновен в дейните си години сме над това. Australian Open е доста по-голям от всеки състезател на света. Ако той бъде позволен - окей. Ако не - шампионатът ще бъде страховит, даже без него. Това смятам”, добави още Матадора от Майорка.

Както е известно, през вчерашния ден австралийският министър на миграцията Алекс Хоук за повторно лиши визата на Джокович под предтекст, че сърбинът съставлява опасност за публичното здраве, защото не е имунизиран против COVID-19. Световният №1 незабавно разгласи, че ще апелира решението на министър Хоук.

Делото на международния №1 в тениса ще бъде прегледано в цялостен съдийски състав на Федералния съд на Австралия в неделя. Това заяви журналистът Гъс Маккъбинг на своя акаунт в " Туитър ". Трима съдии (Джеймс Олсъп, Антъни Безанко и Девид О’Калагън) ще решат ориста на Новак Джокович и оставането му в Австралия. Началото на онлайн-изслушването във Федералния съд на Австралия се чака тази нощ към 1:00 часа българско време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР