Носителят на 20 титли от “Големия шлем” и световен номер

...
Носителят на 20 титли от “Големия шлем” и световен номер
Коментари Харесай

Федерер получи Спортен лауреат за завръщане на годината

Носителят на 20 трофеи от “Големия шлем” и международен номер 1 Роджър Федерер получи следващото си самопризнание - Спортен лауреат за “завръщане на годината”. Швейцарецът бе почетен на специфична церемония гала за изумителните си достижения през миналата 2017-а, които обаче той придвижи и при започване на сегашния тенис сезон.

The Laureus World Comeback of the Year is @rogerfederer! #Laureus18 pic.twitter.com/leYwPZS2yg
— #Laureus18 (@LaureusSport) February 27, 2018
Водещият на церемонията - известният английски артист Бенедикт Къмбърбач - се пошегува с Федерер и го показа като “легендарен почитател на футболния клуб Базел”. Призът бе връчен от друга легенда на тениса - Борис Бекер, който си напомни по какъв начин преди 12 години е наградил Маестрото за първи път и в този момент е извънредно горделив да го направи още веднъж.

We're glad to welcome the legendary FC Basel fan, @rogerfederer! #Laureus18 pic.twitter.com/wOoQnf7TPq
— #Laureus18 (@LaureusSport) February 27, 2018
“Благодаря ти, Борис, ти беше моето ентусиазъм в детството, дружно с огромния ти противник Стефан Едберг, Пийт Сампрас и Майкъл Джордан. Благодаря на всички, които са дали своят вот за мен, благополучен съм, че въобще играя тенис и изживях толкоз невероятна минала година, която беше като сбъдната фантазия.
Трябва да благодаря на лекаря, който ме оперира, тъй като не знаех дали в миналото отново ще мога да търча обикновено.

" Last year, it was just a dream come true. "

- @rogerfederer reflects on his win for Comeback of the Year. #Laureus18 pic.twitter.com/E4GxOmfTyP
— #Laureus18 (@LaureusSport) February 27, 2018
Благодаря на физиотерапевта, който ми оказа помощ да се движа умерено и без терзание, благодаря на фитнес треньора ми, който ме подтикваше да упражнявам интензивно. Първо си мислех, че ще не присъствам два месеца, а след това станаха шест, като не можех да допускам, че ми би трябвало толкоз дълго време. Но треньорът ми сподели, че ми би трябвало един месец за тренировки на форхенда, един месец за тренировки на бекхенда, след това за смача и така нататък Почнахме да се майтапим с тези неща, само че шестмесечната пауза се отплати изцяло.

Look who's come to say hi at #Laureus18!

@rogerfederer pic.twitter.com/K7kERV8JrK
— #Laureus18 (@LaureusSport) February 27, 2018
Не единствено аз изживях страхотна година, всички номинирани тук са почтени и им поисквам успех”, показа Федерер. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР