Носителят на 13 титли от Големия шлем Новак Джокович е

...
Носителят на 13 титли от Големия шлем Новак Джокович е
Коментари Харесай

На прага на Златния Мастърс - Джокович е финалист в Синсинати

Носителят на 13 трофеи от " Големия шлем " Новак Джокович е на прага на реализиране на изключителното достижение " Златен Мастърс ", откакто за шести път в кариерата си ще има опцията да покори тенис шампионата от най-високата категория на АТР в Синсинати. След като обърна Григор Димитров на осминафиналите и реализира също трисетова победа над Марин Чилич, великият сърбин се оправи със съпротивата и на Марин Чилич с 6:4, 6:3, 3:6, с цел да стигне до борбата за трофея.
Novak Djokovic is 1 win from completing the Career Golden Masters

The delivered to the crowd. Leave a below if you enjoyed his effort against Marin Cilic.

Read More https://t.co/upGVHQmD9A pic.twitter.com/w1Kxhc7u0z
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) August 18, 2018
Елиминирайки хърватина, Ноле на процедура приключи серията му от девет следващи победи в Синсинати, тъй като Чилич е първенец от 2016 година, а предходната не взе участие. Също по този начин Джокович за първи път е на " Мастърс " край от Рим предишния сезон, като ще направи шести опит да завоюва единственото събитие от календара на АТР1000, което към момента му убягва. Това би било и 31-ва " Мастърс " купа за Джокович, с която вероятно ще редуцира изоставането си по този индикатор от Рафаел Надал, който добави 33-а предходната седмица с триумфа в Торонто.
Tomorrow at #CincyTennis (): a chance to catch 'em all (#Djokémon)

Novak Djokovic career Slams, Masters, WTFs:










—…




— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) August 18, 2018
Естествено, задачата на Ноле по никакъв начин няма да е лесна, тъй като на пътя му ще застане Роджър Федерер или Давид Гофен, които се изправят един против различен в другия полуфинален конфликт.
WHAT A BACKHAND @DjokerNole turning heads in his @CincyTennis semi-final

@TennisTV pic.twitter.com/LLyq3NZPQD
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) August 18, 2018
С успеха си над Чилич Джокович усили сметката си против него на 15-2, като точно последните две срещи сред тях бяха завършили с победа на хърватина - в Париж 2016 и на финала в " Куинс " тази година.
Първият сет на практика бе решен с ранния пробив за 2:1, който Джокович съумя да реализира, основно поради непредизвиканите неточности на 29-годишния хърватин. Чилич направи 10 уинъра и сбърка 16 топки, 9 от които от обичания си форхенд. За разлика от предходните мачове, когато повишаваше равнището си доста в основните моменти, този път хърватинът не се възползва от пропукванията на сервис на Джокович и не можа да върне пробива.
Cincy, the is mutual #WheresWaldo #NoleFam #CincyTennis pic.twitter.com/vx8sk3gsBN
— Novak Djokovic (@DjokerNole) August 18, 2018
Вторият сет стартира контрастно, като този път Чилич стигна до ранен брейк, като понижи грешките от форхенд и стартира да го употребява по предопределение от главната линия, а Джокович стана прекомерно въздържан. Той не почерпи дивиденти от решението да стои на към метър зад очертанията на корта и осъществя единствено два печеливши удара при 10 в първия сет. Чилич удържа подаването си и затвърди пробива в 10-минутен сервис-гейм, в който се стигна до цели пет дюса, само че Ноле не можа да поеме самодейността, а и мрежата оказа помощ на противника му в съдбоносен миг. Въпреки че за 4:1 хърватинът проби още веднъж, той не можа да приключи сета от първия опит на свое посрещане, само че въпреки всичко от втория се оправи безапелационно и с ас вкара мача в трети сет.
Four 3-setters in a row

The moment @DjokerNole moved to within one step of his first #CincyTennis pic.twitter.com/Tt0fbMNniX
— Tennis TV (@TennisTV) August 18, 2018
В последна сметка този път решителен бе пробив за 5:3 в интерес на Джокович, който след 2 часа и 38 минути завърши разногласието, възползвайки се от втория си мачбол, като в това време съумя да отрази 9 от 12-те точки за пробив против себе си. На прага на " Златния Мастърс " - Джокович е финалист в Синсинати
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР