Носителката на световния приз Най-добър изпълнител на класическа музика за

...
Носителката на световния приз Най-добър изпълнител на класическа музика за
Коментари Харесай

Звездата на арменската опера Хасмик Харутюнян ще заблести и на варненска сцена

Носителката на международния приз „ Най-добър реализатор на класическа музика за 2018-та “ Хасмик Харутюнян ще бъде звездата на предстоящи концерт във Варна, който е проведен във връзка на 113-та годишнина от основаването на Общоарменския Благотворителен съюз „ Парекордзаган “.  

Концертната оперна церемония ще се състои на 14 април /неделя/ от 18:00ч. на сцената на Градска художествена изложба „ Борис Георгиев “. Очакваме AGBU Chamber Orchestra Varna под палката на маестро Левон Манукян в колаборация от музиканти на България и Армения. В програмата ще чуем творби на Франц Лехар, Луиджи Денца, Армен Тигранян, Франческо Сартори, Жан-Патрик Капдевиел, Хачатур Аветисян, Едгар Ованесян, Комитас.
Хасмик Харутюнян е родена в Мусалер, Армения. От ранна детска възраст стартира занимания по музика и след това приключва Консерваторията в Ереван. Талантлива и мощно харизматична, Хасмик е една от огромните очаквания на класическата сцена. Оперната прима, представител на арменската музикална школа е носителка на влиятелни редица интернационалните награди.



Връх в кариерата на Хасмик Харутюнян е наградата „ Най-добър реализатор на класическа музика за 2018 година “, връчен от Световната Асоциация за изпълнителски изкуства. Към сегашния миг, сопраното е солистка на квартета Opera Viva и вокален възпитател към Детски център за развиване „ Шенгавит “.
Специални гости-изпълнители на идния концерт са изявените музиканти Арис Кешишян – пиано, с осъществяване на Арно Бабаджанян, както и Симеон Пилибосян - тенор, Иво Нейчев – пиано, Даниел Желев – ударни принадлежности.
Събитието се провежда от Общоарменски Благотворителен Съюз " Парекордзаган " – Варна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР