Носителката на шест златни медала от Азиатските игри в плуването

...
Носителката на шест златни медала от Азиатските игри в плуването
Коментари Харесай

Рикако Икее си гарантира място на олимпийските квалификации на Япония

Носителката на шест златни медала от Азиатските игри в плуването Рикако Икее, която се завърна към плуването след лекуване на левкемия, съумя да си подсигурява място на олимпийските квалификации на Япония за Игрите в Токио. Подборните плувания ще се проведат през април месец.

20-годишната плувкиня беше диагностицирана с левкемия през февруари 2019 година и повече от година се бори с подлата болест, само че в този момент се надява, че ще успее да откри място в тима на родината си за Олимпиадата на домашна сцена.

Икее, която през 2018 година сложи народен връх на 100 метра свободен жанр от 52.79 секунди, покри квалификационния стандарт от 56.63 секунди за идния народен шампионат, който ще е и олимпийска подготовка.
View this post on Instagram

Тя взе участие на Купата " Косуке Китаджима " в Токио и реализира резултат от 56.16 секунди в сериите и 55.35 секунди във финала, където остава четвърта. Победата в дисциплината заслужи Нацуми Сакаи с 54.48 секунди.
" Исках да се класирам за националните квалифисации и съм удовлетворена, че го реализирах, само че още веднъж приключих четвърта – в действителност е разочароващо ", показа след надпреварата Икее, която неотдавна разгласи, че главната й цел е да гони присъединяване на Олимпийските игри в Париж през 2024 година

" Не беше доста бързо или доста постепенно. Резултатът не е неприятен за първо съревнование за годината, само че този шампионат е персонален за мен, тъй като на него сложих националния връх на Япония от 52.79 секунди през 2018 година

Щастлива съм, че след всичко, през което минах, съумях да се състезавам на 100 м свободен жанр на това съревнование. Тежка загуба е, само че оттук насетне може единствено да стане по-добре. Това беше мъчително увещание, че надпреварата e безпощадно ", добави Икее.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР