Носителката на Нобелова награда за мир Наргес Мохамади, която в

...
Носителката на Нобелова награда за мир Наргес Мохамади, която в
Коментари Харесай

Иранската нобелова лауреатка Наргес Мохамади ще започне нова гладна стачка: Семейство

Носителката на Нобелова премия за мир Наргес Мохамади, която сега е в пандиза в Иран поради активизма си за правата на дамите, ще стартира нова гладна стачка в пандиза, до момента в който премията ѝ се присъжда през Норвегия, споделя фамилията й.

На конференция в събота в Осло брачният партньор на Мохамади Таги Рахмани, техните близнаци Али и Киана Рахмани и нейният брат, които съставляват деятеля за правата на ветераните на церемонията по награждаването в неделя, споделиха, че новата стачка е, с цел да покаже взаимност към бахайското религиозно малцинство в Иран.

„ Тя не е тук с нас през днешния ден, тя е в пандиза и ще разгласи гладна стачка в символ на взаимност с религиозно малцинство, само че ние усещаме нейното наличие тук “, сподели по-малкият й брат, Хамидреза Мохамади, в малко въведение изказване.

51-годишната Мохамади получи Нобелова премия през октомври „ за битката й против потисничеството на дамите в Иран “. Тя е 19-ата жена, която печели премията от 11 милиона шведски крони (окол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР