Носителката на короната Мис България 2011“ Ваня Пенева също се

...
Носителката на короната Мис България 2011“ Ваня Пенева също се
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Мис България“ въвлечена в измамите Nexo

Носителката на короната „ Мис България 2011 “ Ваня Пенева също се оказа въвечена в огромната скица за пране на пари и финансови измами на пирамидата Nexo, научи Lupa.bg от ангажирани с раследването против босовете на компанията за търговия с криптовалута Коста Кънчев и Антони Тренчев.

Красивата Ваня Пенева е избраница на някогашния народен представител от Реформаторския блок, съосновател на партия „ Волт “ с Настимир Ананиев и сегашен ръководещ съучастник в Nexo Антони Тренчев. Двойката има щерка на име Никол, която се роди през март 2021 година

Днес сутринта ДАНС, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, взаимно с сътрудници на две задгранични полицейски служби, организираха огромна ащция против Nexo, Говорителят на основния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева, разгласи, че службите работят от няколко месеца по аферата с основаната в България, само че търгуваща с криптовалута в Съединени американски щати, Европа и Близкия Изток компания.



„ Криптобанката е работила посредством голям брой регистрирани търговски сдружения, като по-голямата част от тях са кухи компании “, разгласи Сийка Милева и разкри, че измежду клиентите на Nexo е и лице, публично оповестено за финансиране на терористични актове. Разслеването против криптопирамидата е за проведена незаконна група, която се занимава с пране на пари, данъчни закононарушения, банкова активност без нужния лиценз и компютърни измами.

Ангажиран с следствието против Nexo чиновник на ДАПС разкри пред Lupa.bg, че единствено за отминалата 2022 година босовете на компанията Коста Кънчев и Антони Тренчев са

купили парцели на стойност над 150 милиона евро в Париж, Кан, Лондон, Виена, Ню Йорк и Дубай. Първоначално множеството от имотните покупко-продажби били сключвани на името на офшорни компании с подписа на „ Мис България “ Ваня Пенева.

Впоследствие парцелите били прехвърляни на други офшорни сдружения за замитане на следи.

Съществуват данни, че покупката на влиятелните парцели е финансирана с пари на клиенти, подали средствата си в криптовалута при Nexo.



Управляващият съучастник в Nexo Антони Тренчев e въвлякъл и годеницата си Ваня Пенева във финансовите схеми на криптопирамидата.

Сред последните покупки на Антони Тренчев е къща за 14 милиона евро в Кан със лична площадка за хеликоптер, както и мезонет в Лондон, който преди този момент е бил благосъстоятелност на израелски предприемач, разследван от „ Скотланд Ярд “ поради връзки с съветски олигарси. Тандемът Кънчев – Тренчев закупил и парцели във Виена и Париж, както и жилища в Дубай, а също и мезонет в Ню Йорк за над 25 милиона $, който се водел на името на другия съучастник в Nexo – Калин Методиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР