Носителката на 3 титли от Големия шлем и световна номер

...
Носителката на 3 титли от Големия шлем и световна номер
Коментари Харесай

Травма в ребрата отказа Швьонтек от турнира в Маями

Носителката на 3 трофеи от " Големия шлем " и международна номер 1 Ига Швьонтек няма да пази купата си на шампионата от категория WTA 1000 в Маями, който стартира във вторник. Тя се отдръпна от конкуренцията поради контузия в ребрата.

Швьонтек, която е сложена под номер 1 в схемата, почива в първия кръг, а във втория трябваше да играе с американката Клеър Лиу. Нейното място в шампионата ще бъде заето от австрийката Юлия Грабер, " щастлива губеща " от квалификациите.

" По време и след шампионата в Доха страдах от сериозна дихателна зараза. Получих позволение да играя, само че кашлицата ми докара до контузия в ребрата. Опитах се да продължа да играя, само че съгласно доктора ми и резултатите от проучванията ми е по-добре да умря. Все още чувствам дискомфорт и болежка, когато съм на корта ", сподели Швьонтек.

Тя добави, че няма да може да играе и на шампионата " Били Джийн къп " в средата на април, в който Полша ще играе с отбора на Казахстан. Очаква се Швьонтек да се завърне на корта за шампионата в Щутгарт на клей, който стартира на 17 април.

Наградният фонд на шампионата в Маями е 8,8 милиона $, а Швьонтек ще загуби 1000 точки за ранглистата поради невъзможността да пази трофея си от предходната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР