Носителката на 20 титли от турнирите от Големия шлем Серина

...
Носителката на 20 титли от турнирите от Големия шлем Серина
Коментари Харесай

Серина Уилямс отново е тук и бие след 14-месечно отсъствие

Носителката на 20 трофеи от шампионатите от Големия шлем Серина Уилямс се завърна на корта след 14-месечено неявяване с победа. 36-годишната американка надигра със 7:5, 6:3 казахстанката Зарина Дияс на старта на шампионата в Индиън Уелс с награден фонд от 2,87 милиона $.

We've waited. But the time has come.

Welcome back @SerenaWilliams! pic.twitter.com/8cDPA36N6q
— WTA (@WTA) March 8, 2018
Уилямс сподели известни съмнения в играта си, като те бяха изключително забележими във втория сет, само че някогашната номер 1 в света съумя да ги преодолее и след 93 минути игра победи 53-тата в международната класация Дияс.

Американката направи 34 печеливши удара, само че и цели 27 непредизвикани неточности в първия си формален мач на сингъл от финала на Откритото състезание на Австралия през 2016 година.

" Беше необикновено. Отново съм на корта година и едно дете по-късно. Сега би трябвало да се прибера у дома, с цел да я видя и това ме кара да се вълнувам. Определено днешният мач не беше елементарен, само че бе добър за мен. Още съм малко ръждясала, само че това няма огромно значение. Участвам на този шампионата, с цел да се оправя по най-хубавия метод ", сподели след срещата Уилямс.

Has it seriously been 14 months?!@SerenaWilliams is showing no signs of rust! #BNPPO18 pic.twitter.com/trFhN8ycbU
— WTA (@WTA) March 9, 2018
В идващия кръг Уилямс, която е шампионка в шампионата за 1999 и 2001 година, ще срещне холандката Кики Бертенс, която почива в първия кръг.

За идващия кръг в шампионата се класира и друга някогашна лидерка в международната класация - беларускинята Виктория Азаренка. Шампионката за 2012 и 2016 година в Индиън Уелс се оправи с 6:4, 6:2 с британката Хедър Уотсън.

За Азаренка това бе първи мач от юли предходната година, когато отстъпи в два сета пред румънката Симона Халеп в четвъртия кръг на " Уимбълдън ". Интересното в тази ситуация е, че последната победа на Азаренка бе точно против Уотсън в третия кръг на най-престижния шампионат на трева.

Look how happy she is #Azarenka pic.twitter.com/70kK6txwRw
— Mike (@mrenzaero) March 9, 2018
Азаренка бързо поведе с 5:1 гейма в първия сет, само че позволява два следващи пробива, което разреши на Уотсън да сервира за 5:5. Британката обаче не съумя да се възползва от опцията си и загуби подаването си, а с това и сета.

Във втория сет Азаренка осъществя ранен пробив за 2:0, а в седмия гейм избави 7 точки за пробив, с цел да поведе с 5:2, след което осъществя нов пробив и завоюва мача си.

В идващия кръг Азаренка ще играе с шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати за предходната година Слоун Стивънс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР