Носителката на 18 титли от Големия шлем Крис Евърт разкри,

...
Носителката на 18 титли от Големия шлем Крис Евърт разкри,
Коментари Харесай

Легендарната тенисистка Крис Евърт обяви, че е преборила коварно заболяване

Носителката на 18 трофеи от Големия шлем Крис Евърт разкри, че се е излекувала от рака, година откакто стартира борбата си с заболяването, написа организация ДПА.

Евърт стартира химиотерапия през януари 2022 година, откакто е диагностицирана с рак на яйчниците. Туморът е бил открит в ранен етап, откакто някогашната тенисистка се подложи на превантивна хистеректомия след гибелта на сестра си Джийн от същото заболяване.

68-годишната Крис Евърт приключи последния си курс химиотерапия през май и удостовери позитивната вест пред ESPN: „ Преди година започнах пътешестване да предпазя себе си и хората, които обичам от рисковете, свързани с рака на яйчниците, който лиши живота на сестра ми Джийн. Благодарение на силата на научния напредък хванахме моя рак задоволително рано, с цел да създадем нещо по въпроса. Лекарят ми сподели, че в случай че не е бил открит, до четири месеца несъмнено щях да бъде напреднал до трети етап, както при Джийн, и щях да имам доста малко варианти. Вместо това, незабавно започнах химиотерапия и прекосих шест курса. Днес съм чиста от рака и има 90 % късмет той в никакъв случай да не се върне. “

Евърт добави, че нейната история не е завърши и удостовери, че на 1 декември е претърпяла двойна мастектомия, с цел да понижи риска от насърчаване на рак на гърдата. Тя изясни, че се възвръща.

„ Имам още една интервенция, която ми остава до цялостната реорганизация. Казват, че тази част е лесна, само че мога да ви уверя, че последните пет години не бяха. Колкото и облекчена да съм, постоянно ще имам тежест в сърцето. Никога няма да се изцелявам от загубата на Джийн и в никакъв случай няма да приема за даденост това, което получих от нея. Преживяното от сестра ми избави моя живот. Надявам се като споделя това, през което преминавам аз, ще спася нечий различен живот “, сподели още Крис Евърт.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР