Носителите на титлите в рали шампионата и ралиспринта за 2018

...
Носителите на титлите в рали шампионата и ралиспринта за 2018
Коментари Харесай

Рали шампионите на България започнаха тестовете с Škoda Fabia R5 за новия сезон

Носителите на купите в рали шампионата и ралиспринта за 2018 Мирослав Ангелов и Недялко Сивов направиха първи тест преди началото на новия спортен сезон. На писта " Дракон " край Калояново от екипа на Sportal.bg се възползвахме от опцията да седнем на навигаторското място в спортната Škoda Fabia R5 и да се насладим на фабричен квалифицирания автомобил в действителни условия на писта.

Пилотите на „ Мегапорт Рейсинг “ започват годината с присъединяване в ралиспринт Вида този уикенд, първи кръг от шампионата по ралиспринт. Автомобилът Škoda Fabia R5 е същата кола, която изведе двамата до първо място в шампионата и към момента няма километри за цялостна проверка, само че всичко е тествано от техническия екип, воден от Игнат Исаев.

След края на теста Мирослав Ангелов отговори на въпроси на публицистите и описа за проектите на тима за идния спортен сезон 2019.

" Надяваме се на по-силна конкуренция тази година. Видя се, че Škoda Fabia R5 е доста по-бърз автомобил от Mitsubishi Lancer, тъй че чакам с неспокойствие конкуренция със същата кола в България. Надяваме се с нашето присъединяване да вдигнем равнището на спорта и да се включат още доста мощни коли. Ще участваме с цялостна стратегия в България на рали и ралиспринт, също в балканската зона на Европейския рали трофей и в случай че има изменение в нашия календар ще караме в Италия за рали трофея ", разяснява Ангелов.

Ангелов и Сивов възнамеряват да вземат участие в цялостния народен рали шампионат, който включва 5 надпревари – рали „ България “ (10-12 май), рали „ Монбат Сливен “ (29-30 юни), рали „ Твърдица “ (20-21 юли), рали „ Стари Столици “ (14-15 септември) и новото рали „ Бургас “ (18-20 октомври). Също по този начин и покриване на надпреварите от Европейския рали трофей зона Балкани със надпреварите в Турция – рали Ескишехир и рали Сърбия. Екипажът ще пази и купата си в ралиспринта в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР