Носителите на приза Музикант на годината 2015 - хор Бодра

...
Носителите на приза Музикант на годината 2015 - хор Бодра
Коментари Харесай

Хор Бодра песен с нов албум преди коледния си концерт в Шумен

Носителите на наградата " Музикант на годината 2015 " - хор " Бодра ария " - Шумен с диригент Деница Узунова отпразнуваха рождения ден на състава и той навлезе в респектираща годишнина - 55-и креативен сезон.

След присъединяване във II народен фестивал на коледната и новогодишната ария в Хасково от 15 до 17 декември, на 19 декември, в навечерието на Игнажден, с песни хористите ще приветстват началото на коледните тържества в Шумен. Концертът ще стартира в 18.30 ч. и в него ще вземат участие всички сформира на хоровата школа " Бодра ария ".

Специално за празниците от " Бодра ария " готвят подарък за своята обичана аудитория - нов компактдиск със записи, направени в залата, която носи името на основателката на хор - проф. Венета Вичева, както и от коледния концерт в столичната зала " България " през 2016 година, в който шуменските артисти участваха по покана на Софийската филхармония и диригента Славил Димитров.

Как се готви обичаният шуменски хоров състав за празничния сезон описа в изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " ръководителката му Деница Узунова. Чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР