Носителите на политическата власт най-сетне трябва да разберат, че време

...
Носителите на политическата власт най-сетне трябва да разберат, че време
Коментари Харесай

Крум Зарков: Време за скатаване няма. САЩ и Великобритания защитават своите интереси, не нашите - Темида

Носителите на политическата власт най-накрая би трябвало да схванат, че време за скатаване няма. Новият лист " Магнитски " и глобите на Англия са новост, само че не са новост въпросите, които те слагат. Този въпрос стои прекомерно дълго време пред нас и защото ние не намираме силата да го решим - се появяват такива неща. 

Това разяснява служебният правосъден министър Крум Зарков пред Нова тв. Той счита, че е допустимо да се появят и още описи по закона " Магнитски ", а през днешния ден у нас пристига посланик Джим О‘Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати. Двамата ще проведат среща.

Миналия петък Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на и по Глобалния закон на Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов за " тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България ".

Същия ден  против Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков, които съгласно английските управляващи са забъркани в закононарушения, свързани с корупция, в това число корист с обществени средства.

По думите на Зарков има задоволително данни, с цел да се направи следствие по всички изказвания.

" Това важеше и за първия път. Но ние нямаме в правосъдната власт прокуратура, която да може задоволително авторитетно и ясно да отсече, тъй че всички да се съгласят дали това, което е казано, е правилно или не е ", уточни той.

Правосъдният министър посочи, че законът " Магнитски " и глобите на Англия " в действителност са защитни механизми на тези страни, които се пазят от мръсни капитали или хора, които смятат, че могат да им навредят ".

" Кога го вършат? Когато смятат, че страната, от която тези хора произлизат, няма задоволително ефикасни механизми, с цел да отсява сама зърното от плявата. Хората пазят личните си ползи - не нашите. Въпросът е има ли институция в България, която е провела следствие след глобите и изказванията по " Магнитски ", добави Зарков.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се одобряват нужните закони и промяна, както и хората, които качествено да ги извършват. " Толкова е просто! "

По мотив казаното от президента Румен Радев в Брюксел, че България ще наложи несъгласие на възможни нуклеарни наказания против Русия Крум Зарков разяснява, че поддържа президента и не вижда противоречие сред него и суверена.

" Подкрепям позицията на Румен Радев. Не, той не прекрачва конституционните пълномощия в нито един случай. Няма съображение за импийчмънт на президента. Това е един от детайлите на предизборната акция ", сподели правосъдният министър.

За конгреса на Българска социалистическа партия, на който бе поискана оставката на Корнелия Нинова, само че отхвърлена по-късноа, Зарков изясни, че " това, което се случва в Българска социалистическа партия, е разследване на от дълго време нерешени проблеми ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР