Носимите устройства продължават да напредват и да стават все по-разпространени.

...
Носимите устройства продължават да напредват и да стават все по-разпространени.
Коментари Харесай

Apple Watch може да следи и психичното здраве

Носимите устройства не престават да напредват и да стават все по-разпространени. Най-ярките образци за тази технология през днешния ден са смартчасовниците и фитнес тракерите. Тези устройства, включващи разнообразни здравни функционалности, станаха неизменима част от всекидневието на потребителите, които желаят да наблюдават своите физически действия и цялостното си здраве.

Например, фирмите оферират смартчасовници с разнообразни функционалности, които могат да мерят сърдечната периодичност, кръвното налягане, равнищата на стрес и даже да правят ЕКГ. Според изследване носимите устройства като Apple Watch могат тъкмо да оценят психическата резистентност и благосъстоянието на индивида.

Как вашият Apple Watch може да реши психическата ви резистентност

Неотдавна животът ни беше преобърнат поради пандемията, световна икономическа рецесия, паники за бъдещето и обществени мрежи. Всъщност има толкоз доста аргументи да се тормозим за психологичното си здраве, че е цяло знамение, че множеството от нас не са полудели.

Психичните разстройства съставляват 13% от световното задължение на всички болести и има възходяща потребност от налична помощ за психологичното здраве. Но като всяко заболяване, то би трябвало да бъде намерено в точния момент. И наподобява, че смартчасовниците могат да оказват помощ с това.

Изследователи от Mount Sinai Health System са разкрили, че логаритмите за машинно образование, приложени към данни, събрани от носими устройства като Apple Watch, могат тъкмо да оценят психическата резистентност и богатство на човек, проправяйки път за отдалечено наблюдаване на психическите положения без нужда от въпросници за психологично здраве. Те проучиха 329 здравни служащи в седем лечебни заведения в Ню Йорк.

Участниците носеха Apple Watch Series 5 или 4, които измерваха променливостта на сърдечната периодичност в придвижване и неподвижен. Установено е, че събраните индикатори са предсказуеми при идентифициране на положения на резистентност или богатство, като това демонстрира капацитета за по-нататъшна оценка на психическите характерности посредством данни за носене.

Днес доста хора имат проблеми с приемането на грижите за психологичното здраве, от които се нуждаят. Използването на устройство като Apple Watch може да улесни грижата за психологичното здраве за всички. Изследователите желаят да продължат да усъвършенстват тази технология. Те възнамеряват да изследват повече хора и разнообразни здравословни положения.

Със сигурност всеки от нас има потребност от мониторинг на менталното здраве – по този метод ще бъдем по-информирани за възможни опасности, за личното си положение, а и ще можем да помогнем на непосредствен човек. Важно е да си грижим за себе си, тъй като никой не би могъл да ни помогне по този начин, както ние сме способни да помогнем на себе си. И това е повода да се стараем да съумяваме да се оправим с психическа или прочувствена рецесия, както и бързо да успеем да се овладеем.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР