Носим си отговорността и ще предложим правителство, най-вероятно след като

...
Носим си отговорността и ще предложим правителство, най-вероятно след като
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството

Носим си отговорността и ще предложим държавно управление, най-вероятно откакто беседваме и с другите сътрудници и то ще бъде на малцинството, съобщи Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев, съобщи БГНЕС.

Борисов посочи, че към този момент е бил министър председател три пъти и това е задоволително, само че кабинета, който ще предложат, ще бъде с министър председател от ГЕРБ.

„ Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България, България е донор на Европейски Съюз. Вие отчетохте ли, че България е донор, ние даваме повече пари, в сравнение с вземаме. Това, че имаме 1% асимилиране и 3,7 по другия проект, не е тематика, има ли значение кой ще стане министър председател, когато милиарди са окончателно изгубени, акцентира Борисов. Как да подкрепим да вземем за пример предпоследния? Това ще е извънредно несигурно, посочи водачът на ГЕРБ. Сега, когато е предпоследен Трифонов, желае да господства, съгласно мен би трябвало да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са неприятно решение. Но да се върнем крачка обратно в случай че желаят да има държавно управление, сподели още Борисов. ГЕРБ като първа политическа мощ би трябвало да има министър председател, защитата и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, само че в случай че и по тази причина някой би трябвало да ни каже кой би трябвало да бъде, по-добре да отиваме на избори “, уточни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изясни, че чака поддръжка от всички, които не желаят да се отива на нови избори.

" Като първа политическа мощ вие сте натоварени с главната отговорност по образуване на болшинство и сформиране на държавно управление. Продължават да се търсят отговорите на редица въпроси ", съобщи президентът Румен Радев при срещата си с представителите на ГЕРБ-СДС преди началото на консултациите за сформиране на кабинет.

 
 Borisov Radev BGNES Снимка: BGNES
Според Радев един от главните въпроси е за какво българите всеобщо не излязоха да гласоподават и попита по какъв начин минават договарянията с другите парламентарно показани партии.

„ Ниската изборна интензивност е нещо, което тормози всички. В последните 11 избора това чувство за пренасищане, за съревнование сред партиите към този момент стига своя връх. Резултатите на ГЕРБ са положителни, казусът е, че и тази изборна система взема депутати от огромните партии, трансферира ги към по -малките и партиите се държат все едно предстоят избори, а не гледат по какъв начин да се направи държавно управление “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

„ Предпоследните и последните слагат условия и линия по какъв начин ще се движат мандатите. На процедура излиза, че няма по какъв начин да се сформира държавно управление. Избирателите на ГЕРБ не желаят ГЕРБ да побеждава, а различен да ни съставлява и да поема пасивите. Не може предпоследният и последният да споделят кои ще са специалистите. С 68 депутати аз не виждам нещо по какъв начин може да се случи с изключение на с първия мандат, няма по какъв начин да има държавно управление с втория или третия мандат, акцентира Борисов. Вчера Има Такъв Народ чухме какво сподели и това предопределя отиването ни на избори “, добави Борисов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР