Носим отговорността да бъдем солидарни с Украйна срещу агресора. Това

...
Носим отговорността да бъдем солидарни с Украйна срещу агресора. Това
Коментари Харесай

Мецола: Трябва да ускорим разширяването към Западните Балкани, прекалено дълго чукат на вратата ни

Носим отговорността да бъдем солидарни с Украйна против агресора. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, която насочи видеообръщение към участниците в провеждащия се в София конгрес „ Европейски Съюз среща Балканите “, на който политици и специалисти разискват стъпките към усилване на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз.

Силни сме единствено тогава, когато сме обединени, сподели Мецола, която прикани страните да продължат да ползват глобите против Руската федерация.

Трябва да мислим по какъв начин да ускорим процеса на разширение към Западните Балкани, уточни още ръководителят на Европейския парламент.

Географски Западните Балкани са заобиколени от Европейски Съюз, сподели още тя и добави, че към този момент прекомерно дълго страните от Западните Балкани чукат на нашата врата. Трябва да преобърнем изгубената инерция, добави Мецола. По думите й би трябвало да се положат откровени старания за решаването на към момента нерешените въпроси и Европейски Съюз би трябвало да удържи на думата си. Мецола уточни, че Албания и Северна Македония са изпълнили нужното за участие, само че към момента не са избрани датите за държавните конференция. По думите й Сърбия е различен отличник, който обаче изостава с хармонизирането във връзка с външната политика. Мецола сподели, че Путин е подготвен да продължи разрушителната си политика и в Западните Балкани, по тази причина приветстват решението на Съвета за сигурност да укрепи силите в Косово.

Политиката за разширение постоянно е била една от нашите най-големи триумфи. Западните Балкани постоянно ще имат собствен съдружник в лицето на Европейския парламент, сподели тя.

Войната в Украйна промени всичко и е като алармен сигнал за Европейски Съюз, добави Мецола. Тя уточни, че Екологичен потенциал поздравява шестте страни, че са осъдили експанзията на Русия против Украйна и са приложили глобите на Европейски Съюз по отношение на Руската федерация.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР