Нощувките на служителите на НСО, охранявали главен прокурор Иван Гешев

...
Нощувките на служителите на НСО, охранявали главен прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

15 000 лв. струвала на НСО охраната на Гешев в Регентската къща в Боровец

Нощувките на чиновниците на НСО, охранявали основен прокурор Иван Гешев нощували в Регентската къща в Боровец, са коствали 15 000 на бюджета на ведомството. Това заяви БиТиВи.

Имотът стана обект на внимание откакто някогашният заместител основен прокурор Борислав Сарафов съобщи, че тя се употребява като персонална резиденция от към този момент някогашния основен прокурор Иван Гешев. По данни на прокуратурата обаче от 1 януари 2020 година почивната база в Боровец не е включена в графиците за почивки на магистрати и правосъдни чиновници.

Въпреки това за последните 4 години са осъществени над 4000 нощувки в Регентската къща. Всички те са записани в указател. От него излиза наяве, че Иван Гешев и фамилията му са прекарвали в къщата по няколко месеца . С някогашния основен прокурор постоянно е имало и командировани чиновници на НСО.

За интервала от януари 2020 година до 1 юни 2023 година за нощувки в така наречен Регентска къща в Боровец НСО е заплатила сума в размер на 15 166 лева В началото на интервала единичната цена на една нощувка е 25 лева, а от несъмнено време през 2021 година към този момент става 34,00 лева Сметката демонстрира, че през последните три години и половина са регистрирани най-малко 446 нощувки на чиновници на НСО в Регентската къща.
 ПП/ДБ желае да чуе от Зарков живее ли Гешев в Регентска къща
ПП/ДБ желае да чуе от Зарков живее ли Гешев в Регентска къща

Както и за защитата на Борислав Сарафов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР