Нощта срещу Богоявление, според народните варвания, е една от нощите,

...
Нощта срещу Богоявление, според народните варвания, е една от нощите,
Коментари Харесай

Пожелайте си нещо: Нощта преди Йордановден небето се отваря и сбъдва желания!

Нощта против Богоявление, съгласно националните варвания, е една от нощите, в които небето се отваря и всеки човек с чисто сърце може да насочи молитва към Бог.

Смята се, че на този ден завършва интервалът на 12-те свещенни дни - интервалът на галактически безпорядък, когато демонични сили бродят по Земята. В християнския смисъл това са " некръстените " дни, в които новороденият Исус Христос не е получил към момента Светото Кръщене. Смята се, че в нощта на Зимния Кръстовден против Йордановден, небето се отваря, само че единствено праведните могат да го видят и пожелаят ли си нещо ще се сбъдне. Вярва се, че на този ден животните и птиците проговарят с човешки глас, а всички реки и поточета стопират за момент, с цел да се пречистят и потекат още веднъж. В Родопите в тази нощ ветровете се бият между тях.

Нощта се назовава Водици или Водокръщи (Богоявление, Йордановден), една от най-магичните нощи на годината. Този огромен български празник води началото си от дълбока античност, още от преди Христа. Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа мощ на водата, нейната дарба да „ помни ” и поклонението на хората пред животворящата й същина. Паметта на водата е доста остаряло българско познание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода… А старите българи са вярвали, че в среднощ водата стартира да „ чува “ и да сбъдва!

Какво се прави в нощта против Водици (5-ти против 6-ти януари), една от най-магичните нощи през годината, научете в този момент:

Когато се здрачи задоволително на открито на 5 януари вечерта, се налива вода в котле. Ако вйъщи няма такова, може да се употребява чаша или дребна тенджерка. Желателно е определеният съд да не е пластмасов. Водата се изнася на открито – на двора, на балкона или на перваза на прозореца. Хващате съда с две ръце и притихвате малко с водата. Оставете я да ви усети. Подишайте свежия въздух с нея. Поздравете я и й кажете името си на глас. Постойте още малко по този начин, а по-късно се приберете у дома. Нека водата да остане няколко часа под небето, с цел да се „ измълчи “ и пречисти. Точно преди среднощ излезте още веднъж при нея. Точно тогава, преди ВОДИЦИ, силата й става най-голяма. Отново хванете съда с две ръце.

Помислите кое е най-голямото ви предпочитание и го изречете на глас пред водата. Притихнете и постойте с нея. Опитайте се да си визиите по какъв начин ще наподобява животът ви, когато тъкмо това предпочитание бъде изпълнено. Опитайте се „ да видите “ тази картина във вашата вода. И още веднъж на глас кажите най-старото и мощно наричане: " Реченото ми да бъде сторено! "

После покрийте водата с чиста забрадка (по опция бяла) и се приберете. Когато се събудиите сутринта на 6 януари, първо идете при водата си. Измийте си очите с нея и с доста любов отпийте от вашето СБЪДВАНЕ. После пак… Склонете чело пред водата и й благодарете. След това я приберете. Можете да я изпиете цялата или по-малко, да наръсите с останалото от нея дома си, да полеете цвете. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи силата на желанието ви. Силата й е право пропорционална на страстта, която сте вложили в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ви.

Е, вие намислихте ли си какво ще си пожелаете? Ние да! Магията е във вашите ръце!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР