Нощта след операцията е минала много добре, не са давани

...
Нощта след операцията е минала много добре, не са давани
Коментари Харесай

Малтретираното 5-годишно: Предстои да се направи експертиза, която да установи дали е аутист

Нощта след интервенцията е предходна доста добре, не са давани обезболяващи медикаменти на детето. Поддържаме връзка със обществения служащ, който е неразделно до него. Занимава го с най-разлчини игри. Детето комуникира със обществения служащ. За късото време се е привързало към нея - занимават се с пъзели, с книжки. Това изясни Донка Аргирова, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " - Пловдив в ефира на Нова телевизия. 

По думите ѝ билогичният татко на детето е бил с него през вчерашния ден. " Бащата не е спиран да е при детето си, само че той е всекидневен компаньон ". 

Аргирова посочи, че първият сигнал за принуждение към детето е получен на 9 януари. И добави, че не са получавани сигнали за принуждение нито от детската градина, нито от логопеда и психолога, които детето посещава, нито от персоналния му доктор. 

" Детето не е посещавало детска градина от 4 декември. Билогичният татко е бил със сина си от 6 до 8 декември. Тогава не е било насилвано. Нещата, които са се случили са след 9 декември ", споделя тя. 

Детето е употребило ресурсен преподавател. Официален документ и диагноза за аутизъм няма. Не е освидетелствано от експертна комисия, с цел да кажем, че има заболяване от аутистичния набор. Допълнително ще бъдат направени проучвания, които да открият дали детето е аутист, добавя Аргирова. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР