Нощта на театрите ще бъде в две поредни вечери, стана

...
Нощта на театрите ще бъде в две поредни вечери, стана
Коментари Харесай

Двойна нощ на театрите очаква българските зрители в 13 града

Нощта на театрите ще бъде в две следващи вечери , стана ясно от културните стратегии в София, Варна, Благоевград и други регионални центрове на страната. Над 200 събития в 13 града включва петата Нощ на театрите в България. За пръв път културната нощ е двойна - в събота против неделя и неделя против понеделник.

Спектакли, изложения, театрални пътешествия зад кулисите, полемики и прожекции са включени в двете културни вечери. Над 1500 създатели от разнообразни театрални стилове ще показват своите продукции допълнително от 80 местоположения - театрални зали, галерии, кина и клубове.

Ще има прояви, продуцирани особено за събитието. Посланици на петата Нощ на театрите са актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Деян Донков, Дарин Ангелов, Силвия Петкова, Теодора Духовникова. Всички те са " двойни " в специфичната фотосесия " Нощни персонажи ", снимана от Диляна Флорентин. Снимките са в Народния спектакъл, Националната библиотека и Пловдивския спектакъл.

Във Варна феновете ще могат да се снимат с представители на други столетия и фотосите, с най-вече лайкове ще бъдат наградени с два билета за спектакъл.

В Бургас учениците от Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство " проф. Панчо Владигеров " ще показват " Театър без думи ".

В Пловдив довечера феновете могат да видят пиесата " Великденско вино " на Константин Отново и още веднъж българинът ще се изправя пред криволиците на националната си съвест и ще се пита трудно кое изменничество е по-голямо - към личността на Васил Левски или към неговите хрумвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР