,,Нощта на спорта“ с първо издание в СофияЗа пръв път

...
,,Нощта на спорта“ с първо издание в СофияЗа пръв път
Коментари Харесай

,,Нощта на спорта“ с първо издание в София

,,Нощта на спорта “ с първо издание в София
За пръв път в София се организира на Нощта на спорта в границите на европейската седмица на спорта, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Празникът НДК 360 – Европейска вечер се провежда взаимно от спортното министерство и Европейската комисия, Столична община, Фондация „ София – Европейска столица на спорта “, НДК, НСА „ Васил Левски “ и Българска федерация по насочване. На днешния ден сходни прояви се провеждат във всички страни членки на Европейски Съюз.

За присъединяване са поканени 25 клуба. Сред специфичните посетители са международният първенец по гимнастика Йордан Йовчев, който е част от клуб „ Стрийт фитнес “ и пред публиката направи демонстрационен шампионат, както и разнообразни посланици на спорта. Има специфични площадки за баскетбол, фитнес, таекуондо. Гост на събитието е и изтъкнатият рекордьор в планинските бягания и изкачвания Кирил Николов – Дизела, който поддържа проявата и участниците.

,,Призоваваме всички фенове на спорта да се включат в самодейността, уверени сме, че ще се любите в някоя от спортните дисциплини и ще бъдат част от вашия живот. Това е нашата задача в министерството – да накараме с сходни начинания всеки един човек да спортува “, сподели за БГНЕС Виктория Славкова, част от екипа, провел Европейската седмица на спорта пред НДК. За всички призьори са обезпечени медали, които ще бъдат раздадени по-късно довечера.

„ За първи път организираме сходна демонстрация в една от емблематичните здания и зони на столицата. Желанието ни е този празник да се утвърди като обичаен. НДК не е най-високата и най-голямата постройка на града, само че е измежду най-разпознаваемите – един от знаците на българската столица. Фестивалът е част от самодейност,,София – Европейска столица на спорта “, с което Столична община продължава да предлага нови и нови благоприятни условия за деен и здравословен метод на живот. Тази демонстрация става факт след обединените старания на институциите “, съобщи Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет и ръководител на Фондация „ София – Европейска столица на спорта “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР