Нощта на музеите и галериите стартира, а пловдивчани и гости

...
Нощта на музеите и галериите стартира, а пловдивчани и гости
Коментари Харесай

Нощта на музеите стартира, дълги опашки пред...

Нощта на музеите и галериите започва, а пловдивчани и посетители на града окупираха музеи, галерии, ателиета, клубове и разнообразни културни местоположения. Фестивалът ще се организира за 13-та поредна година, като за първи път програмата ще бъде разграничена в три вечери - 15, 16, 17 септември. Над 120 събития на повече от 70 местоположения в града предлага афишът. Акцентите в програмата са градските пространства и интернационалната част от кураторската стратегия " Тук на всички места "

Огромна опашка се изви пред Природонаучния музей към 20.00 часа. Деца и родители търпеливо чакаха, до момента в който пристигна редът им, с цел да влязат в музея и да видят животните. Те имат възможнвост и да гледат филм за земноводните и влечугите, както и да чуят спецаилна лекция за тях.

Още в 19,00 часа, когато започва Нощта, хора потеглиха към обичаните си места за визити.

Бивш магазин Детмаг Снежанка в идващите три дни ще посреща стотици гости като изложба за модерно изкуство.

В Архелогическия музей и също е цялостно. до 01:00 часа там пловдивчани могат да прегледат изложбата " От камъка до барута ".

В Историческия най-вече хора се снимаха пред колесницата на княз Богориди. Тя е изложена в едно от фоайетата. До 1 часа след среднощ пловдивчани и посетители на града могат да се срещнат с историята на банковото дело в България посредством богата сбирка от документи и предмети. Там е показана изложбата " зад вратите на трезора на ОББ ".

Старият град също концентрира интереса на публиката.

Успоредно на 15 и 16 септември ще се организира и " Малката нощ ", която ще предложи на детската аудитория голям брой работилници за графични и иконописни техники, игри и други забавни занимания. На 17-ти септември ще се проведат следобедни уъркшопи, разходки в градското пространство със специфична технология, която трансформира чувството за действителност и усещания, а също по този начин и прожекции и изложения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР