Нощта е тиха на Север. Това каза пред косовското издание

...
Нощта е тиха на Север. Това каза пред косовското издание
Коментари Харесай

Косовската полиция: Нощта в Северно Косово премина тихо

Нощта е тиха на Север . Това сподели пред косовското издание Gazeta Express заместник-директорът на косовската полиция за район Север Ветон Елшани. Обстановката беше естествена, спокойна ", сподели той в малко изказване.

Вчера в региона на Звечан, оставяйки един служител на реда погубен, един ранен и други двама души ранени. За случая от полицията са арестувани шестима души.

Косовската полиция беше атакувана с боеприпас от оръжия, в това число ръчни гранати, като вследствие на завързалата се къса борба един косовски служител на реда бе погубен и различен негов сътрудник ранен.

Полицейски сержант Африм Буняку, от село Самадрейе, община Вущирн, е умрял от раните си при нападението, потвърдиха от управляващите.

Властите споделиха, че нападателите - към 30 очи в община Звечан и към него. Те са разменяли пукотевица със силите на реда през целия ден в неделя.

Вечерта министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечла сподели, че трима нападатели са убити, а шестима души, за които се допуска, че са били в контакт с тях, са задържани .

" Цялата територия на страната е сложена под надзор ", сподели Свечла, само че не посочи дали другите въоръжени лица са напуснали манастира, което беше доказано по-късно.

, задържани са двама нападатели и четирима обвинени, които са бвинени в нелегално владеене на радиокомуникации и за които се подозира, че са свързани с терористична група.

Сърбите в Северно Косово от дълго време упорстват за използването на постигнатото с посредничеството на Европейски Съюз съглашение от 2013 година за основаването на асоциация на самостоятелни общини в техния регион .

Спонсорираните от Европейски Съюз договаряния за нормализиране на връзките сред Сърбия и Косово, като блокът упрекна Курти, който отхвърля да сътвори асоциацията.

Етническите албанци съставляват по-голямата част от 1,8 млн. население на Косово, което е някогашна провинция на Сърбия. Създаването на такава асоциация от държавното управление се преглежда като причина за бъдещо разединение на Северно Косово и образуване на неподчинено на централната власт образувание, сходно на Република Сръбска в Босна и Херцеговина. 
 Това, което се случва в Косово, визира Съединени американски щати, Европа и света
Това, което се случва в Косово, визира Съединени американски щати, Европа и света

А Путин ще направи всичко допустимо, даже със мощ, да дестабилизира Балканите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР