Нощно заседание на парламента. След дълъг маратон, започнал в петък

...
Нощно заседание на парламента. След дълъг маратон, започнал в петък
Коментари Харесай

След нощно заседание: НС прие актуализирания държавен бюджет

Нощно съвещание на Народното събрание. След дълъг маратон, почнал в петък и приключил в 1 часа след среднощ през днешния ден, Народното събрание одобри обновения държавен бюджет.

Той планува повече пари за бизнеса. За погасяване на част от неизплатените средства за градежи на Агенция " Пътна инфраструктура " - 320 млн.лв. За здраве са заделени 225 млн., като в тях са включени 18 млн. за ремдесивир, изчепан през лятото.

За справяне с мигрантската рецесия при потребност, за Министерство на вътрешните работи и Мнистерството на защитата са планувани – 60 млн.

Основният акцент са ограниченията в поддръжка на заетостта и бизнеса. За първи път са отделени средства за компенсиране на загубите на авиопревозвачите, както и за туроператорите.

Продължават и досегашните ограничения 60/40 и " Запази ме “ с лека промяна.

Финансовият министър Асен Василев поздрави депутатите за свършената работа.

И още един акцент от среднощното съвещание на Народното събрание. По искане на " Демократична България " и с поддръжката на " ИТН " в понеделник се привиква изключително съвещание на Народното събрание от 13 часа. Целта е да бъдат признати дефинитивно измененията в закона, обвързван с Бюрото за отбрана на очевидците, което се трансферира от основния прокурор към правосъдното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР