Нощният транспорт в София няма да бъде спиран. Това реши

...
Нощният транспорт в София няма да бъде спиран. Това реши
Коментари Харесай

СОС реши: Нощният транспорт в София остава

Нощният превоз в София няма да бъде спиран. Това реши Столичният общински съвет, като отхвърли предлагането на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера за стопиране на услугата.

Предложението бе направено по време на спор по отчет на заместник-кмета Илиян Павлов и общинския консултант Андрей Зографски, обвързван с смяна на маршрута на една от нощните линии на градския превоз. В документа написа, че има огромни закъснения на линия №2 в сектора от “Студентски град ” до центъра, заради което е заложената смяна в маршрута.

По думите на Контрера рецесията с липса на водачи в градския превоз и със положението на рейсовете се задълбочава и е належащо да се вземат ограничения. Затова той насочи предложение нощните линии да бъдат спрени до октомври тази година.

Контрера уточни, че сега в столичния автотранспорт има общо 210 водачи, като девет от тях обслужват девет нощни рейса с подобен пробег от 25 000 км месечно. Това са над 128 000 лева разноски месечно, в случай, че в някои месеци от годината натовареността е доста ниска, уточни Контрера.

Според кмета на София Васил Терзиев 24-часова транспортна услуга дава комфортна опция на напредването с персонален автомобил или такси. По думите му растежът на пасажерите сред януари и февруари е 33%. Кметът напомни още, че в подписаното ново съглашение с транспортните синдикати, с изключение на 15% нарастване на възнагражденията, за първи път е включен и ангажимент за градеж на жилища за привличането на водачи. “Нашата цел е да работим за градския превоз целеустремено и с мисъл, както за пасажерите, по този начин и за чиновниците ”, уточни Терзиев през фейсбук страницата си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР